ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: «Θα δώσουμε μια εύλογη παράταση για να προλάβουν τα σωματεία να τακτοποιηθούν»

Δημήτρης Στούμπης 2 λεπτά ανάγνωση
Λευτερης Αυγενάκης

Σε συνέ­ντευξη που παρα­χώ­ρησε ο υφυ­πουρ­γός Αθλη­τι­σμού Λευ­τέ­ρης Αυγε­νά­κης, στο ΘΕΜΑ 104,6, ανα­φέρ­θηκε στην επι­στολή που έστειλε για τη μη χρήση αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σεων από σωμα­τεία που δεν έχουν υπαχθεί στο Μητρώο Αθλη­τι­κών Σωμα­τείων της ΓΓΑ.

Ακο­λου­θεί το από­σπα­σμα από την συνέ­ντευξη του Λευ­τέ­ρης Αυγε­νάκη:

«Με το άρθρο 66, παρά­γρα­φος 2 του νόμου 4735/2020, του Υπουρ­γείου Εσω­τε­ρι­κών, προ­βλέ­φθηκε ότι:

‘’Αθλητικό σωμα­τείο που δεν φέρει την ειδική αθλη­τική ανα­γνώ­ριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) και δεν έχει εγγρα­φεί στο ηλε­κτρο­νικό Μητρώο Αθλη­τι­κών Σωμα­τείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148), δεν μπορεί να χρη­σι­μο­ποιεί αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Η ρύθμιση της παρού­σας τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημο­σί­ευσή της στην Εφη­με­ρίδα της Κυβερνήσεως’’.

Δημο­σιεύ­τηκε στις 12/10/2020 στο ΦεΚ, συνεπώς εφαρ­μό­ζε­ται από τις 12 Απρι­λίου 2021.Την περα­σμένη Τετάρτη, 3 Φεβρουα­ρίου, απέ­στειλα επι­στολή προς όλους τους Δήμους, τις Περι­φέ­ρειες και τις αθλη­τι­κές μας εγκα­τα­στά­σεις, όπου υπεν­θύ­μιζα, στο πλαίσιο των αρχών της δια­φά­νειας και της χρηστής διοί­κη­σης, τις παρα­πάνω υπο­χρε­ώ­σεις.

Επι­σή­μανα, μάλιστα, ότι ήδη έχουν εγγρα­φεί στο Μητρώο Αθλη­τι­κών Σωμα­τείων της Γ.Γ.Α. 4.022 ερα­σι­τε­χνικά σωμα­τεία και καλούσα την Τοπική Αυτο­διοί­κηση να συστρα­τευ­τούμε, ενη­με­ρώ­νο­ντας όσα σωμα­τεία δεν έχουν ακόμα ολο­κλη­ρώ­σει την εγγραφή τους στο Μητρώο, να το πράξουν.

Επι­θυ­μούμε όλα τα σωμα­τεία να νομι­μο­ποι­η­θούν. Δεν θέλουμε να απο­κλεί­σουμε κανέναν, απε­να­ντίας θέλουμε να επι­κρα­τεί τάξη και δια­φά­νεια στο αθλη­τικό οικο­δό­μημα. Θέλουμε το νοι­κο­κύ­ρεμα στον αθλη­τι­σμό. Και βοηθάμε με όλες μας τις δυνά­μεις ώστε να νομι­μο­ποι­η­θούν όσο το δυνατόν περισ­σό­τερα σωμα­τεία.

Παράλ­ληλα, λόγω των συν­θη­κών της παν­δη­μίας, σκο­πεύ­ουμε να δώσουμε μια εύλογη παρά­ταση στις παρα­πάνω προ­θε­σμίες για να προ­λά­βουν όλοι να τακτο­ποι­η­θούν.

Ήδη ετοι­μά­ζουμε, στο σ/ν που θα βγαίνει αυτές τις ημέρες στη Δια­βού­λευση, σχετική διάταξη που θα θέτει ως χρονικό όριο την 31η Αυγού­στου. Ώστε η νέα αγω­νι­στική περί­ο­δος, από το φθι­νό­πωρο, να ξεκι­νή­σει απρό­σκο­πτα και νοι­κο­κυ­ρε­μένα.

Ζητάμε από όλους, Δήμους και Περι­φέ­ρειες, Διοι­κή­σεις Εθνικών Αθλη­τι­κών Κέντρων της Γ.Γ.Α. και διοι­κη­τι­κούς παρά­γο­ντες των σωμα­τείων να βοη­θή­σουν στο νοι­κο­κύ­ρεμα».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.