Ειδήσεις

Θ. Σωτρίλλης: ”Φωτογραφική διαδικασία” η επιλογή διοικητών στα Νοσοκομεία!

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό του από τη λίστα των ενδιαφερόμενων υποψηφίων που θα εξετάσει η αρμόδια επιτροπή για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου, εξέφρασε μιλώντας προς την “δημοκρατική”, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, ουρολόγος ιατρός κ. Θωμάς Σωτρίλλης.
Οπως δήλωσε ο κ. Σωτρίλλης, δεν τον ενημέρωσε κανείς για τους λόγους του αποκλεισμού του και αναμένει εξηγήσεις από την αρμόδια επιτροπή, που να αιτιολογούν επαρκώς την απόφαση να μην εξεταστεί καν η υποψηφιότητά του μαζί με τις άλλες 33 που θα αξιολογηθούν προκειμένου να καλυφθούν οι κενές διοικητικές θέσεις στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου.
Μάλιστα ο κ. Σωτρίλλης επισήμανε πως ουσιαστικά πρόκειται για “φωτογραφική” διαδικασία και σχεδόν κανείς από τους 33 που υπέβαλαν αίτηση (σ.σ. τα ονόματα δημοσίευσε χθες αναλυτικά η “δημοκρατική”) και πρόκειται να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή, δεν πληροί τις προϋποθέσεις.
«Πιστεύω πως πρόκειται για φωτογραφική διαδικασία, διότι άσχετα με το ηλικιακό κριτήριο, θα μπορούσαν να με είχαν συμπεριλάβει στον κατάλογο και στην διαδικασία της επιλογής, να με απορρίψουν λόγω ηλικίας καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνω το 65ο έτος της ηλικίας μου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως με απέκλεισαν εξαρχής, δεν με συμπεριέλαβαν καν στον κατάλογο των υποψηφίων. Από τα ονόματα των υποψηφίων που διάβασα στην “δημοκρατική” πάντως, είναι ελάχιστοι εκείνοι που ίσως πληρούν τα κριτήρια. Οι περισσότεροι δεν τα πληρούν, κι όμως το ονομά τους περιλαμβάνεται στη λίστα, σε αντίθεση με εμένα που με απέκλεισαν εξαρχής», δήλωσε ο κ. Σωτρίλλης.
Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, περιμένει, όπως λέει, μια απάντηση από την επιτροπή στην οποίαν απέστειλε την αίτηση της υποψηφιότητάς του, με την οποία να του αιτιολογεί επισήμως και επαρκώς τους λόγους για τους οποίους αποκλείστηκε από τη λίστα.
Ο κ. Σωτρίλλης, καταξιωμένος γιατρός και γνώστης των προβλημάτων του τομέα της υγείας στην περιοχή μας, είχε μάλιστα ετοιμάσει κι έναν πλήρη φάκελο με προτάσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων του Νοσοκομείου της Ρόδου, που παραμένουν ανοικτά και ταλαιπωρούν γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους και βεβαίως τους ασθενείς, τον οποίον, αν και εφόσον γινόταν η επιλογή του στη θέση του διοικητή, θα απέστελλε προς την 2η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας.
Μιλώντας προς την “δ”, τόνισε πως ο νέος διοικητής, όποιος κι αν ειναι, θα πρέπει τάχιστα από την ανάληψη των καθηκόντων του, να ετοιμάσει έναν αντίστοιχο φάκελο και να τον αποστείλει άμεσα προς την ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας καθώς τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και δεν θα πρέπει να αφεθεί το Νοσοκομείο στην τύχη του.
«Το Νοσοκομείο της Ρόδου εξυπηρετεί και τα γύρω νησιά. Επιτέλους η νησιωτικότητα πρέπει να γίνει πράξη και στον τομέα της υγείας. Δεν μπορεί να παραμένει γράμμα κενό», τόνισε ο κ. Σωτρίλλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου