Ειδήσεις

Πολυετείς καθείρξεις για διακεκριμένες κλοπές

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 4 μηνών και χρηματική ποινή 1000 ευρώ επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στους Γ. Α. του Ν. 44 ετών και Χ. Π. του Σ. 39 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Αρχαγγέλου, την 30ή Σεπτεμβρίου 2013, για διακεκριμένες κλοπές.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που απεκόμισαν οι δράστες φέρεται να υπερβαίνει τα 24.500 ευρώ.

Αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Σ. Αφάντου ακινητοποίησαν τους ύποπτους στα Κολύμπια, ενώ επέβαιναν στο υπ’αριθ. ΡΟΝ -7026 ΙΧ επιβατικό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
Από την προανάκριση προέκυψε, ότι είχαν ενωθεί συστήνοντας συμμορία, ώστε από κοινού να διαπράττουν κλοπές σε βάρος συγγενικών, φιλικών ή προσώπων που γνώριζαν τις δραστηριότητές τους και απουσίαζαν από τις οικίες τους και συγκεκριμένα:

– Την 27η Αυγούστου 2013 το μεσημέρι η δεύτερη δράστιδα αφαίρεσε από την οικία του κ. Γεώργιου Χατζηιωάννου στα Λάερμα, το χρηματικό ποσό των 300 ¤ και χρυσαφικά συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ.
-Την 11-12 Σεπτεμβρίου 2013 το βράδυ αφαίρεσαν από την οικία του κ. Σάββα Σφυριαλλά στον Αρχάγγελο διάφορα χρυσαφικά συνoλικής αξίας 6.000 ευρώ περίπου και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Ένα από τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, βρέθηκε σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου. Το συγκεκριμένο κόσμημα είχε πουλήσει η δεύτερη κατηγορούμενη και αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τη σύζυγο του κ. Σφυριαλλά.
-Την 15-16 Σεπτεμβρίου 2013 το βράδυ αφαίρεσαν από την οικία της κ. Μαρίας Μαγιάφη, στον Αρχάγγελο, 675 ευρώ και παλαιά χαρτονομίσματα, τα οποία αναγνωρίσθηκαν (ένα είχε χειρόγραφη σημείωση, ενώ τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά σπάνια).

– Την 22α Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 01.18, εισήλθαν ομοίως στην ίδια οικία στον Αρχάγγελο με σκοπό να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα ή χρήματα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από το γιό της κ. Μαγιάφη.
-Την 26 Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 03.00 αφαίρεσαν από την οικία του κ. Γεώργιου Ρούφα κοσμήματα αξίας άνω των 6.100 ευρώ, κειμήλια συναισθηματικής αξίας, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρικές συσκευές, συνολικής αξίας 500 ευρώ. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην οικία των δραστών.
– Την 29 Σεπτεμβρίου 2013 και από τις ώρες 14.00 έως 15.30 αφαίρεσαν από την οικία του κ. Αντωνίου Ρούφα στα Κολύμπια, ηλεκτρικές συσκευές, συνολικής αξίας 800 ευρώ.

– Την 29η Σεπτεμβρίου 2013 και τις ίδιες ως άνω ώρες αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην οικία του κ. Τσαμπίκου Παγκά στα Κολύμπια.
Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του πρώτου δράστη εκκρεμούσε η από 12-3-2008 ανεκτέλεστη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με την οποία είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση.
Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έρευνες στην οικία των κατηγορούμενων και σε αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους βρήκαν και κατάσχεσαν:
Ενα γαλλικό κλειδί τύπου κάβουρα, ένα στραβοκατσάβιδο, ένα σκεπάρνι, ένα κοφτάκι – πένσα, 4000 λιρέτες Ιταλίας, μια σκύλα μήκους 40 εκατοστών, ένα κλειδί, ένα νάιλον σακουλάκι με την επωνυμία «PAPAS GOLD», ένα υφασμάτινο σακουλάκι με την επωνυμία «PAPAS GOLD», μία κάρτα με την επωνυμία “IRENE YIANNIS GOLD”, μία κάρτα με την επωνυμία “ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΡΟΥΤΣΙΟΣ κοσμήματα”, μία κάρτα με την επωνυμία «ZIOGOS GOLD» και μία κάρτα, στην όποια αναγράφεται, «ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟ» Μιχαήλ Πετρίδη 90.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συνεργασία με χρυσοχοεία και ενεχυροδανειστήρια.

-Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο ο Π. Σ. του Σ., 26 ετών, αθίγγανος, που κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες κλοπές που διέπραξαν ανήλικοι, που “στρατολογούσε”.
Ο 26χρονος, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική συμμορία με διαρκή δράση, τουλάχιστον από την 28η Ιουλίου 2013, με δύο ανήλικους αθίγγανους, ηλικίας 11 και 10 ετών, τους καθοδηγούσε και τους επέβλεπε σε διαρρήξεις στο νησί της Ρόδου.

Οδηγώντας συγκεκριμένα φορτηγό αυτοκίνητο, χρώματος πράσινου, αγνώστου αριθμού κυκλοφορίας, μετέφερε τους ανήλικους στην ευρύτερη περιοχή του Φαληρακίου, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Πιο συγκεκριμένα την 6η Αυγούστου 2013 και περί ώρα 16.30 οι δύο ανήλικοι κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω εντός του υπ’ αριθμ. 404 δωματίου του ξενοδοχείου «SUN PALACE» στο Φαληράκι, από τον υπεύθυνο ασφαλείας, να έχουν στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ, μία παιχνιδομηχανή NITENDO DS μαζί με μία δισκέτα παιχνιδιού και ένα IPAD APPLE χρώματος μαύρου. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι ίδιοι διέρρηξαν το δωμάτιο 401 του ίδιου ξενοδοχείου, ενοικιαζόμενο δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιεί ως μόνιμη κατοικία η κ. Αντιγόνη Διαμαντόγλου, το δωμάτιο 403 του ξενοδοχείου «SUN PALACE», το δωμάτιο 3049 του ξενοδοχείου «LA MARQUISE» και ότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ακόμα δύο δωμάτια του ίδιου ξενοδοχείου.
Κατά το χρονικό διάστημα από 28 Ιουλίου 2013 έως την 31 Ιουλίου 2013, διέρρηξαν δωμάτιο του ξενοδοχείου «RODOS PALLADIUM».

Οι ανήλικοι, οι οποίοι δεν διώκονται ποινικά, προσήχθησαν στον ΑΣ Φαληρακίου και επιβεβαίωσαν προφορικά τα ανωτέρω, ενώ αποδέχθηκαν ότι έχουν εισέλθει κατά το τρέχον χρονικό διάστημα και σε άλλες οικίες και δωμάτια ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή του Φαληρακίου, καθώς και εντός της πόλεως της Ρόδου, τα ακριβή σημεία και τον ακριβή χρόνο τέλεσής τους δεν ήταν ωστόσο σε θέση να προσδιορίσουν επακριβώς, καθώς οδηγούντο σε αυτά από τον 26χρονο.
Οι μητέρες τους απολογούμενες κατέθεσαν ότι δεν εγνώριζαν ότι έκλεβαν με τον 26χρονο και ότι είχαν την εντύπωση ότι πήγαιναν μαζί του στη θάλασσα.

Ο 26χρονος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστη ο δικηγόρος κ. Στ. Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου