Ειδήσεις

Δυσαρέσκεια στις τάξεις των εκπαιδευτικών Δωδ/νήσου

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στις τάξεις των εκπαιδευτικών της περιοχής μας η προσπάθεια της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης να προχωρήσει σε καταγραφή των ολιγομελών τμημάτων που λειτουργούν σε όλα τα σχολεία.
Με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σε όλα τα σχολεία ο κ. Δ. Μεσσάρης ζήτησε να σταλούν στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των ολιγομελών τμημάτων, τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μαθητών που φοιτούν σε αυτά.
«Η προσπάθεια αυτή θέτει τους εκπαιδευτικούς σε ετοιμότητα», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και διευθυντής του 3ου Λυκείου κ. Βασίλης Καραγιάννης.

«Εδώ και λίγες ημέρες πήραμε διαταγή να αναφέρουμε τον αριθμό των ολιγομελών τμημάτων, τα ονόματα των μαθητών και τις διευθύνσεις τους. Δεν καταλαβαίνουμε σε τι μπορεί να εξυπηρετεί αυτό. Κάποιοι φαίνεται πως σχεδιάζουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και προσπαθούν να εξοικονομήσουν προσωπικό και πόρους», είπε ο κ. Καραγιάννης.
«Τα στοιχεία αυτά μπορούν να τα έχουν οι αρμόδιοι φορείς μέσα από το ηλεκτρικό σύστημα που υπάρχει. Δεν καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να στείλουμε έγγραφα με τα στοιχεία των τμημάτων και των μαθητών», τόνισε ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και πρόσθεσε πως η δομή των σχολικών κτηρίων δεν επιτρέπει να γίνει με διαφορετικό τρόπο η κατανομή των μαθητών ανά τμήμα.

«Η ΕΛΜΕ έχει καταγγείλει την προσπάθεια αυτή. Εμείς θεωρούμε πως ασκούνται πιέσεις για να προχωρήσει η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, διαδικασία που θα αυξήσει τη γραφειοκρατία και δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο κ. Βασίλης Καραγιάννης.
«Αντί να τακτοποιούν τη λειτουργία του δημοσίου, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα. Ο ρόλος μας είναι παιδαγωγικός. Δεν μπορεί να βρισκόμαστε σε κατάσταση παροξυσμού λόγω της γραφειοκρατίας. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις αλλά δεν βοηθά και το υπουργείο Παιδείας», τόνισε ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Ο κ. Βασίλης Καραγιάννης αναφέρθηκε και στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε καθηγητές.

«Θα απεργήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί την Παρασκευή εκδικάζονται οι υποθέσεις που αφορούν τις απολύσεις καθηγητών. Θέλουμε να δείξουμε την αντίθεσή μας στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που έχει υποβαθμίσει βασικά κοινωνικά αγαθά όπως η Υγεία και η Παιδεία», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καραγιάννης.

Σε ερώτηση αν έχει κοινοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε:
«Η διαδικασία έχει καθυστερήσει και για τις πανελλαδικές εξετάσεις και για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών. Γενικά παρατηρείται στασιμότητα και ανάπτυξη-διόγκωση της γραφειοκρατίας».
Θέματα σχετιζόμενα με την εκπαίδευση αναμένονταν να τεθούν και στην απολογιστική γενική συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.
Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου