ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανατάλλαξαν την Παρασκευή σκληρές ανακοινώσεις, με αφορμή το Σκοπιανό.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ενιαία θέση στη διαπραγμάτευση και παράλληλα απάντησε στην Κουμουνδούρου σχετικά με το ποια είναι η θέση της στο θέμα.

Όταν η ΝΔ παρουσίασε τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε με νόημα αν συμφωνούν με αυτές ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και ο νυν αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης.

ΝΔ: Ξεκάθαρες οι θέσεις μας

Η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα υπενθυμίζει τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017 για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που όπως τονίζει «καταδεικνύουν από μόνα τους την σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι, και κυρίως ποιος, εντέλει, αντιμετωπίζει με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ακόμη και τα εθνικά θέματα».

Η Πειραιώς απαντά έτσι με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση: « Σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα της πΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει σήμερα νέα ψέμματα, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία τάχα “σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου”. Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη γελοίο επιχείρημα της Κυβέρνησης από αυτά που διακινεί σε καθημερινή βάση, καθώς η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε άφησε οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη θέση που η ίδια, άλλωστε, επέβαλε με την διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου και την οποία σήμερα έχει ως βάση διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και από χθες – απ’ ό,τι καταλάβαμε – και ο πολιτικός ακροβάτης κ. Πάνος Καμμένος».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στο ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στην ανακοίνωσή του:

«Χαιρετίζουμε την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να δημοσιοποιήσει τη θέση της για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, αν η θέση που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει σύμφωνους τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον αντιπρόεδρό της, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, πριν από δύο μέρες, προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως, σε περίπτωση που πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, θα μετατραπεί σε «χρήσιμο ηλίθιο» της κυβέρνησης».

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ