Σκέψεις να ανακατέψει την τράπουλα στο οργανόγραμμα της ΝΔ κάνει το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Οι βασικές αλλαγές που έχει στο μυαλό του αφορούν τις θέσεις των επικεφαλής των γαλάζιων γραμματειών, εφόσον αυτοί επιθυμούν να συμπεριληφθούν στις εκλογικές λίστες της Πειραιώς. «Όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές, δεν μπορούν να κατέχουν θέση στον κομματικό μηχανισμό», επισημαίνει στενός συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος εκτιμά πως οι όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν, θα είναι οι τελευταίες πριν από τις επόμενες κάλπες, άρα το νέο σχήμα θα πρέπει να είναι έτοιμο για σκληρές μάχες, σε κλίμα πόλωσης και έντονων αντιπαραθέσεων. Και από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι το νέο έτος θα είναι και εκλογικό, δεν αποκλείεται οι εν λόγω αλλαγές να πραγματοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το έναυσμα δόθηκε με την αποχώρηση του Μακάριου Λαζαρίδη από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου (ανέλαβε σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ), προκειμένου να είναι υποψήφιος στον νομό Καβάλας.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες ενδεχομένως να πάρουν και άλλοι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι εκτελούν χρέη γραμματέων, όπως για παράδειγμα, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Βασίλης Σπανάκης και η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος Ζωή Ράπτη. Τα ονόματα και των τεσσάρων ακούγονται για το ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών, περιφέρεια για την οποία φημολογούνται και αυτά του γραμματέα Παραγωγικών Φορέων Βασίλη Ξυπολυτά, του Μανώλη Γραφάκου, αναπληρωτή γραμματέα Προγράμματος και του αναπληρωτή γραμματέα Επιστημονικών Φορέων Γιάννη Καλλιάνου, περσινή «μεταγραφή» από την Ένωση Κεντρώων.

«Διαρκής διαδικασία»

Στο Κιλκίς ενδεχομένως να είναι υποψήφια η αναπληρώτρια γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νατάσα Σωτηριάδου, η οποία στις εκλογές του 2015 αρνήθηκε να συμπεριληφθεί στην εκλογική λίστα της ΝΔ για «προσωπικούς λόγους».

Στενός πολιτικός φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου θεωρείται πολύ πιθανόν να είναι υποψήφιος βουλευτής Σερρών, ενώ για την Περιφέρεια Αττικής φημολογείται ότι θα πολιτευτεί ο Γιώργος Κώτσηρας, αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων. Ο αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Γιάννης Βουτσινάςπιθανότατα θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιώς και η Βασιλική Νάκου, αναπληρώτρια Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος, στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Η ανανέωση στις εκλογικές λίστες της ΝΔ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ξεπερνά το 50% σε σχέση με τις εκλογές του 2015.«Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία, ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίζουμε μέρα με τη μέρα. Και νομίζω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι αυτό συνάδει και με την εντολή που έλαβε πριν από δύο ακριβώς χρόνια από τις 405.000 περίπου πολίτες στις εσωκομματικές εκλογές.

Πάντως, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φροντίσει να στείλει σαφές μήνυμα προς τα νέα στελέχη που εμφανίζονται σε όλη τη χώρα ως βέβαιοι υποψήφιοι, τάχα υπό τις… ευλογίες μάλιστα του τρίτου ορόφου της οδού Πειραιώς, ότι κανείς, πέραν των εν ενεργεία βουλευτών, δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος. Είναι ένα θέμα που είχε επισημανθεί και από γαλάζιους τομεάρχες σε πρόσφατη συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ίδιο να τους διαβεβαιώνει ότι όσοι βιάζονται και προτρέχουν, δεν θα τους επιτραπεί να φτάσουν μέχρι το τέλος της κούρσας.

Φίλιππος Πανταζής-euro2day.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ