Ρεπορτάζ

Κοντά στους πάσχοντες η Μητρόπολη μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ρουχισμού

Πάντα κοντά στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη βρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ρουχισμού «Η Μέριμνα». Μπορεί λόγω του απαγορευτικού και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να μην είναι εφικτή η πρόσβαση των δικαιούχων στη δομή, παρ’ όλα αυτά τα προσφερόμενα είδη φθάνουν σε όλους, όσους, τα χρειάζονται.
Η Τράπεζα Τροφίμων και Ρουχισμού, «Μέριμνα» στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά και εργασία ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, οι οποίοι στον ελεύθερο χρόνο τους μεταβαίνουν στη δομή για να ετοιμάσουν τις τσάντες με τα τρόφιμα για να τις παραλάβουν οι δικαιούχοι. Πλέον όμως, λόγω της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων, μόνο ένας εθελοντής προσέρχεται κάθε φορά στη δομή για να ετοιμάσει τις τσάντες και να τις μεταφέρει ο ίδιος στα σπίτια των δικαιούχων με ασφάλεια και διακριτικότητα!
Η λίστα των δικαιούχων της «Μέριμνας» περιλαμβάνει πάνω 1000 άτομα! Και συνεχώς καταφθάνουν νέα αιτήματα για στήριξη από συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να έχουν ανάγκη, αλλά δίσταζαν στο παρελθόν να εμφανιστούν οι ίδιοι στη δομή και πλέον χωρίς να «εκτίθενται» έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν την ενίσχυση σε τρόφιμα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι συνεχίζεται στα σούπερ μάρκετ του νησιού η δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώνονται τρόφιμα τα οποία διατίθενται στο Ίδρυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου προκειμένου να διατεθούν σε όσους έχουν ανάγκη μέσω της «Μέριμνας». Δίπλα στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, υπάρχουν καλάθια όπου μπορεί κανείς να αφήσει τρόφιμα (κυρίως μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, όσπρια κλπ) τα οποία θα φτάσουν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη!
Σε συνεννόηση με τις κατά τόπους ενορίες, η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου πρόκειται να διαθέσει σύμφωνα με πληροφορίες, ποσότητες τροφίμων σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα τηρηθούν και πάλι όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας σε όλη την αλυσίδα συγκέντρωσης και διάθεσης των προσφερόμενων ειδών στους τελικούς αποδέκτες. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την προσφορά τροφίμων μέσων των ενοριών τους.
Και βέβαια η κοινωνική προσφορά δεν περιορίζεται μόνο στη δωρεάν διάθεση τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης. Το Ίδρυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας καλύπτει σε μηνιαία βάση τη δαπάνη για την φαρμακευτική περίθαλψη αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι ενορίες έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τα δύο lockdown καθώς οι εκκλησίες παρέμειναν κλειστές για μεγάλα χρονικά διαστήματα και κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα, γεγονός που συνεπάγεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, απώλεια εσόδων μέσω των προσφορών στο Παγκάρι, έως και 70%. Πλέον, ακόμη και βασικά λειτουργικά έξοδα των ενοριών καλύπτονται με δυσκολία σε πολλές των περιπτώσεων. Οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν δεν έχουν όμως περιορίσει το κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου που συνεχίζει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου