Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος» σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» έστειλαν ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας, πραγματοποιώντας τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο μαθητικό πληθυσμό του 2ου Γυμνασίου και Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου της Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, τη στάση τους απέναντι στη σεξουαλική συμπεριφορά και απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες των εφήβων.
Τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης μπορεί να έχουν μετατρέψει την HIV λοίμωξη από θανατηφόρο σε μία χρόνια νόσο, ωστόσο σε κοινωνικό επίπεδο οι μάχες που δίνονται για την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού παραμένουν πολλές. Τα μηνύματα στήριξης από την ελληνική κοινωνία, δίνουν δύναμη και ελπίδα, πως το HIV/AIDS πέρα από την ιατρική του διάσταση, θα πάψει σύντομα να αποτελεί και μία κοινωνική νόσο αποκλεισμού.
Και αυτό εξαρτάται από όλους μας!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ