ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλη κυκλοφορίας με το… χιλιόμετρο προωθεί το ΥΠΟΙΚ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αυτοκίνητα 2

Η κυβέρ­νηση εξε­τά­ζει τη μείωση των τελών κυκλο­φο­ρίας και να επι­βά­λει αύξηση φόρου στη βενζίνη. Στόχος να πλη­ρώ­νουν ποιο πολλά όσοι κατα­να­λώ­νουν περισ­σό­τερα καύσιμα και να ανα­κου­φι­στούν οι άλλοι.

Σύνδεση του ύψους των τελών κυκλο­φο­ρίας με την κατα­νά­λωση των καυ­σί­μων σε κάθε όχημα εξε­τά­ζει το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών.

Στόχος είναι να επι­βα­ρύ­νε­ται περισ­σό­τερο η χρήση του αυτο­κι­νή­του με την επιβολή ουσια­στικά μιας αύξησης του φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα. Το ποσό αυτό δηλαδή θα το πλη­ρώ­νουν όσοι κινούν περισ­σό­τερα τα αυτο­κί­νητά τους ή έχουν μεγάλου κυβι­σμού αυτο­κί­νητα, ενώ θα επι­βα­ρύ­νει λιγό­τερο όσους δεν τα μετα­κι­νούν ή έχουν ένα αυτο­κί­νητο το οποίο δεν καίει πολύ βενζίνη.

Όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στικά ο κ.Αλε­ξιά­δης σε τηλε­ο­πτική εκπομπή, θα μειω­θούν τα τέλη κυκλο­φο­ρίας, αλλά θα επι­βλη­θεί ένα μικρό τέλος κυκλο­φο­ρίας σε όλους και θα συν­δε­θεί με τη βενζίνη.

«Εξε­τά­ζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλο­φο­ρίας σε όλους και να συν­δε­θεί το τέλος κυκλο­φο­ρίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαί­νει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιό­με­τρα. Σκε­φτό­μα­στε να υπάρχει σε όλα τα αυτο­κί­νητα ειδική σήμανση για να βλέ­πουμε τα πάντα, αν έχει πλη­ρώ­σει τα τέλη, αν είναι ασφα­λι­σμένο κ.λπ.» σχο­λί­ασε ο υπουρ­γός.

enikonomia.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.