Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού από την Περιφέρεια και τον Δήμο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού) σύσκεψη σωματείων, οργανώσεων και φορέων εθελοντισμού, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδιοργανωτών, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Εθελοντισμού κα Χαρίκλεια Γιασιράνη, ενώ τον Δήμο Ρόδου εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Εθελοντισμού και ΑμΕΑ κ. Σωτήρης Πετράκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου. Σημειώνεται ότι τόσο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Ρόδου.
Πάντως η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης σύσκεψης, που την έκανε να ξεχωρίζει από άλλες ίδιου χαρακτήρα που έγιναν ακόμα και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ήταν η συμμετοχή μέσω πολλαπλής διαδικτυακής σύνδεσης (τηλεδιάσκεψης) φορέων και συλλογικοτήτων και από άλλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στόχος της σύσκεψης, πέρα από την καταγραφή – σε περιφερειακό πλέον επίπεδο – των φορέων εθελοντισμού, ώστε να υπάρχει δυνατότητα συντονισμού, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών και συνεργασιών, ήταν και η επικαιροποίηση των στοιχείων που έχουν προκύψει από προηγούμενες καταγραφές, ενώ στο τέλος της σύσκεψης απονεμήθηκαν έπαινοι στους συμμετέχοντες εκπροσώπους φορέων.
Οι ομιλητές στάθηκαν κυρίως στο θέμα της τεράστιας σημασίας του εθελοντισμού στις συνθήκες που ζούμε, εν μέσω μιας οιωνεί ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και στην άνθηση των εκδηλώσεων εθελοντισμού, αλληλεγγύης και αφιλοκερδούς δράσης που γνωρίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Και αυτή ήταν εμπειρία κοινή όλων των συμμετεχόντων που μίλησαν είτε «ζωντανά» είτε διαδικτυακά.
Το παρών έδωσαν στο νησί μας πάνω από τριάντα φορείς και οργανώσεις, ενώ ανάλογη συμμετοχή υπήρχε και στα άλλα νησιά. Και παρά τα τεχνικά μικροπροβλήματα, αναμενόμενα για ένα τέτοιο εγχείρημα, η τελική εντύπωση είναι ότι η τεχνολογία επιτρέπει πλέον τη «ζωντανή» συνεργασία και τον συντονισμό ακόμα και σε μια πολυνησιωτική περιφέρεια, όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου