Ειδήσεις

Eθνικό Συμβούλιο Παιδείας: Τα ΑΕΙ θα καθορίζουν τον αριθμό των εισακτέων-Ξενόγλωσσα τμήματα τουρισμού σε Κρήτη και Ιωάννινα

Χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε και το ΚΚΕ που δεν προσήλθε συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.Κομματικές παρεμβάσεις στα σχολεία κατήγγειλε ο Λοβέρδος.

Κομματικές παρεμβάσεις στα σχολεία, παραβίαση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ απο…περαστικούς κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ενω προανήγγειλε τις σχεδιαζόμενες αλλαγές και για τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Τι είπε για τους περαστικούς

Για τραμπούκους μειοψηφίες και περαστικούς μίλησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Σύγκλητο του Πανεπιστήμιου Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Καλαμαρά, αντιδρώντας στο γεγονός ότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά της να συζητηθούν θέματα που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ως προτεραιότητες.

«Το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ παραβιάζεται συχνά από περαστικούς, απόλυτες μειοψηφίες που ανοίγουν την πόρτα και μπαίνουν, τραμπούκους και περαστικούς που θεωρούν το δημόσιο χώρο προσωπικό τους χώρο. Όποιος όμως μπαίνει στο πανεπιστήμιο και το καταλαμβάνει παραβιάζει τη νομιμότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Στο μεταξύ, η αντιπαράθεση για τις μαθητικές καταλήψεις παίρνει και πολιτικές διαστάσεις, με τον υπουργό Παιδείας να καταγγέλει κομματικές παρεμβάσεις στο χώρο των σχολείων.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι«οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτές τις ημέρες δείχνουν με όλο και πιο ηχηρό τρόπο ότι δεν θα ανεχτούν άλλο αυτό το Νέο Λύκειο που ετοιμάστηκε γι αυτούς από την κυβέρνηση.

Οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα φανερώνοντας ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό δυναμικό που αποδεικνύει ότι οι μαθητές ούτε θέλουν, ούτε θα γίνουν τα πειραματόζωα της κυβέρνησης».

Στην συνεδρίαση του ΕΣΥΠ δεν συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, συμμετέχουν όμως εκπρόσωποι των κομμάτων του κοινοβουλίου, εκτός από το ΚΚΕ.

Οι αλλαγές που προανήγγειλε ο υπουργός

Κατά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Παιδείας έδωσε το στίγμα των επόμενων αλλαγών στην εκπαίδευση, που θα περιλαμβάνουν:

Νομοσχέδιο με το οποίο θα δίνεται στις διοικήσεις των ΑΕΙ η δυνατότητα να ορίζουν οι ίδιοι τον αριθμό των εισακτέων σε συμφωνία με την ΑΔΙΠ.

Παρεμβάσεις στα αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας του Δημοτικού σχολείου

Ουσιαστική αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων όπου η Πολιτεία πλέον θα αξιολογεί και θα χρηματοδοτεί

Οικονομική πριμοδότηση των πανεπισημιακών τμημάτων που καταθέτουν προτάσεις για δημιουργία προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε ξένους φοιτητές

Ιδρυση δύο νέων τμημάτων τουρισμού, ξενόγλωσσων, που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς στην Κρήτη και τα Ιωάννινα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου