Ειδήσεις

Δημιουργεί τεράστια προβλήματα η μη διάνοιξη της οδού Καμείρου

Δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, με πρόσωπο στην οδό Καμείρου, προσέφυγαν με επιστολή διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Ρόδου, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στους αντιδημάρχους Οικονομικών, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τεχνικών Εργων αλλά και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ με αίτημα την διάνοιξη της οδού που έχει παγώσει παρά τις επί σειράν ετών εξαγγελίες για τη διευθέτηση του προβλήματος.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Είμαστε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν πρόσωπο στην οδό Καμείρου εντός σχεδίου πόλεως Ρόδου.
Μέχρι σήμερον όμως δεν έχει επιτευχθεί η διάνοιξή της, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά προβλήματα από άποψης ταλαιπωρίας και απώλειας χρημάτων για τους κάτωθι λόγους:
1. Έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες και έχουμε οικοδομήσει αλλά η εμπορική αξία των οικοδομών είναι χαμηλή, αφού τα υφιστάμενα καταστήματα και οι κατοικίες έχουν πρόσβαση από ένα χωματόδρομο και αδιέξοδο.
2. Σύμφωνα με την αντικειμενική αξία της αδιάνοιχτης Λεωφόρου Καμείρου η οποία έχει Συντελεστή Εμπορικότητας 1,40 πληρώνουμε Ε.Τ.Α.Κ., Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., ΕΝΦΙΑ και Τ.Α.Π. και άλλους φόρους αυξημένους που δεν ανταποκρίνονται στις χαμηλές εμπορικές αξίες των ακινήτων που με την μη διάνοιξη της Λεωφόρου τα ακίνητα έχουν υποστεί.
3. Πληρώνουμε Δημοτικούς φόρους, Φόρο Ηλεκτροδοτούμένων χώρων (ΔΦ) και τέλος Καθαριότητας & Φωτισμού (ΔΤ) που σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων, ενώ είναι ανταποδοτικοί φόροι, μόνο τις υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σ’ αυτούς  δεν έχουμε.
4. Δεν υφίσταται δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων της ΔΕΥΑΡ.
5. Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με το δίκτυο ακάθαρτων υδάτων της ΔΕΥΑΡ.
Σημειωτέον ότι οι περιοχές «ΜΗΔΕΙΑ» και μέρος της «Ροδοπούλας» δεν μπορούν να συνδεθούν με τα δίκτυα ακαθάρτων και ομβρίων    καθ’ ότι    ο κεντρικός συλλεκτήριος αγωγός των πιο πάνω δικτύων προβλέπεται  και είναι η μόνη τεχνικά υφιστάμενη λύση να δεχθούν  από την οδό Καμείρου. Τα πιο πάνω έργα αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων είχαν ενταχθεί σε προγράμματα χρηματοδότησης από την Ε.Ε. αλλά δυστυχώς απεντάχθησαν λόγω μη διάνοιξης της οδού Καμείρου.
6. Τα ακίνητά μας δεν μπορούν να μισθωθούν με αποτέλεσμα να έχουμε απώλεια χρημάτων.
7. Η εν λόγω διάνοιξη άρχισε με το σχέδιο Δοξιάδη εδώ και 38 χρόνια από το 1974 και μέχρι σήμερον δεν έχει αποπερατωθεί.
8. Για την διάνοιξή της, η μόνη μερίδα που για τμήματά της πρέπει να αποζημιωθεί είναι κ.μ.555 οικοδομών Ρόδου.
9. Με ενέργειες των άμεσων ενδιαφερομένων έχουμε φτάσει στο σημείο να υπολείπεται ο καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδος αποζημίωσης ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου για κάθετα τμήματα Β και Γ της κ.μ. 555 Οικοδ. Ρόδου. Η αίτηση αυτή μπορεί να υποβληθεί και από το Δήμο της Ρόδου για το σκέλος εκείνο της πράξης υπ’αρ. 21/2010 (πράξης προσκύρωσης και αναλογισμού υποχρεώσεων λόγω ρυμοτομίας) που τον καθιστά υπόχρεο αποζημίωσης.
10. Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την πράξη (υπ’ αρ. 21/2010) προσκύρωσης και αναλογισμού για τις καθέτους Α, Β και Γ της κ.μ. 555 οικοδομών Ρόδου υπάρχουν αυτό αποζημιώσεις. Με τις αποφάσεις ΣΤΕ 27/1982-1926/1979-2494/1980 τα αυτό αποζημιωμένα τμήματα τίθενται σε κοινή χρήση.
11. Επειδή πιστεύουμε ότι η διάνοιξη της οδού Καμείρου είναι έργο πνοής για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και καλύτερης σύνδεσης της πόλεως Ρόδου προς την δυτική πλευρά της νήσου, ευνοώντας συγχρόνως την εμπορευματική δραστηριότητα μιας υπό ανάπτυξης περιοχής, καθίσταται αναγκαία και επείγουσα η διάνοιξή της.
Ύστερα από τα ανωτέρω και επειδή σαν άνθρωπος έχετε αποδείξει ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει έχετε συμβάλει να λυθούν άμεσα πολλά προβλήματα του νομού μας ως αντιπεριφερειάρχης, ζητάμε τώρα από σας κύριε δήμαρχε την προσωπική σας παρέμβαση για την διάνοιξη της οδού Καμείρου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου