Τοπικές Ειδήσεις

Οι πρώτες διαχειριστικές πράξεις στην εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ»

Σε άρση των κατασχέσεων και των πάσης φύσεως δεσμεύσεων από οφειλές της εταιρείας «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ» προχώρησε η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Eυπραξις FSI Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, που εδρεύει στην Αθήνα, υπό την ιδιότητα της ως διαχειρίστριας των απαιτήσεων της αλλοδαπής εταιρείας Palisades Greek Holding LLC.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», η εταιρεία, με εξώδικη δήλωση της με αποδέκτες 15 εταιρείες της Ρόδου, που δραστηριοποιούνται στην μαρίνα αλλά και σε τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, δηλώνει ότι παραιτείται παντός κατασχετηρίου με δικαιούχο την εταιρεία Μαρίνες Ρόδου και τους καλεί να προβούν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους, παρελθόντων, ληξιπρόθεσμων και μελλοντικών ως και στην απόδοση τυχόν δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων στην ίδια εταιρεία.
Γνωστοποιεί ειδικότερα ότι την 16.9.2019 δημοσιεύθηκε στο ενεχυροφυλακείο Αθηνών σύμβαση για την πώληση, εκχώρηση και μεταβίβαση απαιτήσεων μεταξύ της Τράπεζας Eurobank ΑΕ και της αλλοδαπής εταιρείας με την επωνυμία Palisades Greek Holdings LLC.
Με την ως άνω δημοσιευθείσα σύμβαση για την πώληση, εκχώρηση και μεταβίβαση απαιτήσεων η εταιρεία Palisades Greek Holdings LLC απέκτησε απαιτήσεις της Τράπεζας Eurobank από δάνεια και πιστώσεις σύμφωνα με τον Ν. 4354/2015 με ανάθεση της διαχείρισης των μεταβιβαζόμενων απαιτήσεων στην εταιρία με την επωνυμία «EuPraxis FSI Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», η οποία έχει νομίμως αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρεία διαχειρίσεως απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, δυνάμει σύμβασης διαχείρισης (Servicing Agreement) μεταξύ της Palisades Greek Holdings LLC και της «EuPraxis FSI Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις».
Η Palisades Greek Holdings LLC δυνάμει της Σύμβασης που συνήφθη μεταξύ αυτής και της Τράπεζας Eurobank, κατέστη ειδική διάδοχος στην υπ’ αριθμόν 548/12.4.2013 Σύμβαση Πίστωσης με Ανοιχτό (Αλληλόχρεο) Λογαριασμό, η οποία καταρτίσθηκε μεταξύ της εταιρίας «Μαρίνες Ρόδου Αναπτυξιακή και Διαχειριστική Μαρίνων Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» και της Τράπεζας Eurobank και για την οποία εκδόθηκε η υπ’αρ 7272/17 Διαταγή Πληρωμής του κ. Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ως εκ τούτου η Palisades Greek Holdings LLC τυγχάνει μοναδική δικαιούχος των αξιώσεων της ως άνω δικαιοπαρόχου (Τραπέζης Eurobank).
Η «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ», που έχει συνάψει 70ετή σύμβαση με τον δήμο Ρόδου για την παραχώρηση της έκτασης, πέρασε δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της στον όμιλο της αλήστου μνήμης Betanet των αδερφών Ζαβλιάρη, με μέτοχο μειοψηφίας την Triton Yachting της οικογένειας Κολίντζα.
Στη συνέχεια, το 60% των μετοχών περιήλθε στην Eurobank, καθώς είχε ενεχυριαστεί για τραπεζικό δάνειο της Betanet.
Η Eurobank πώλησε τις μετοχές στην ΑΕΓΕΚ, η οποία γνωρίζουμε ποια πορεία ακολούθησε.
Κάποια στιγμή, η AΕΓΕΚ μεταβιβάστηκε από τις οικογένειες Τριανταφύλλου και Παπαγεωργίου στην οικογένεια του Γιάννη Μαρούλη.
Όμως και ο όμιλος του τελευταίου, με ναυαρχίδα την τεχνική εταιρεία «Ιόνιος», κατέρρευσε και η AΕΓΕΚ είναι εδώ και χρόνια υπό τη διαχείριση των πιστωτριών τραπεζών.
Η οικογένεια Μαρούλη εξακολουθεί, πάντως, να ελέγχει την εταιρεία Πτερέλαος ΑΕ, η οποία είναι πλέον η μοναδική μέτοχος της Μαρίνες Ρόδου ΑΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου