Το ζήτημα της υποστελέχωσης του Λιμεναρχείου Πάτμου αναδεικνύει ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι σε νησιά, όπως η Πάτμος, το Λιμενικό Σώμα καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα όπως η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, η αντιμετώπιση διάφορων έκτακτων γεγονότων στη θαλάσσια συγκοινωνία αλλά και ο έλεγχος στα λιμάνια.

Ενώ οι οργανικές θέσεις είναι είκοσι (20), αυτή τη στιγμή, στο Λιμεναρχείο Πάτμου υπηρετούν δεκατέσσερα (14) άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενάρχη.

Υποστελεχωμένη είναι και η σύνθεση των πλωτών μέσων, αφού από τα δώδεκα (12) άτομα, που απαιτούνται για να καλύπτονται οι επιχειρησιακές ανάγκες αλλά και οι βάρδιες, υπηρετούν δέκα (10).

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, η συγκεκριμένη κατάσταση, με την υποστελέχωση του Λιμεναρχείου Πάτμου, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα με τις άδειες του προσωπικού, ενώ και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν στο νησί, έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς

Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση του Λιμεναρχείου Πάτμου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η επαρκής στελέχωση και ο εξοπλισμός των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας.

Ιδιαίτερα, όταν στα νησιά μας, το Λιμενικό Σώμα καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, όπως η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, η αντιμετώπιση διάφορων έκτακτων γεγονότων στη θαλάσσια συγκοινωνία αλλά και ο έλεγχος στα λιμάνια.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμεναρχείου Πάτμου εστιάζεται στον έλεγχο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάγονται στην παράνομη κίνηση των σκαφών στο λιμάνι στης Σκάλας, στην ασφάλεια της μαρίνας, καθώς στον χερσαίο έλεγχο των οχημάτων που βρίσκονται στο λιμάνι της Πάτμου.

Δυστυχώς, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Λιμεναρχείο Πάτμου.

Ενώ οι οργανικές θέσεις είναι είκοσι (20), αυτή τη στιγμή, στο Λιμεναρχείο Πάτμου υπηρετούν δεκατέσσερα (14) άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενάρχη.

Υποστελεχωμένη είναι και η σύνθεση των πλωτών μέσων, αφού από τα δώδεκα (12) άτομα που απαιτούνται για να καλύπτονται οι επιχειρησιακές ανάγκες αλλά και οι βάρδιες, υπηρετούν δέκα (10).

Η συγκεκριμένη κατάσταση, με την υποστελέχωση του Λιμεναρχείου Πάτμου, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα με τις άδειες του προσωπικού, ενώ και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο νησί, έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Εάν γνωρίζει τα προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού στο Λιμεναρχείο Πάτμου και ποιες είναι οι προθέσεις του για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων.

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ