ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενθαρρυντικά για το μέλλον της ανακύκλωσης στη Ρόδο είναι τα πρώτα στοιχεία από τη λειτουργία του ΚΔΑΥ στο νησί

news room 2 λεπτά ανάγνωση
34

Ο Δήμος Ρόδου κατά­φερε να μπει σε νέα τροχιά ως προς την δια­χεί­ριση των απορ­ριμ­μά­των, επεν­δύ­ο­ντας στην ανα­κύ­κλωση που απο­τε­λεί δείγμα κοι­νω­νι­κής και περι­βαλ­λο­ντι­κής συνεί­δη­σης.

Από την πρώτη ημέρα λει­τουρ­γίας του ΚΔΑΥ μέχρι και σήμερα, το εισερ­χό­μενο υλικό ανέρ­χε­ται στους 360 τόνους, εκ των οποίων το 75% είναι χαρτόνι, το 12% είναι χαρτί, το 11% είναι πλα­στικό (μπου­κά­λια – τσάντες) και το 2% σίδερο. Το συνο­λικό ανα­κυ­κλώ­σιμο υλικό έφτασε τους 250 τόνους από τις 14 Αυγού­στου, με πορεία συνεχώς ανοδική.

-Η τοπο­θέ­τηση των μπλε κάδων ξεκί­νησε το Σάββατο 12 Αυγού­στου από την πόλη της Ρόδου.

-Τα πρώτα δυο φορτία εισήλ­θαν στο ΚΔΑΥ την Δευτέρα 14 Αυγού­στου, το ένα από την πόλη της Ρόδου και το άλλο από ξενο­δο­χεία της Ιαλυσού, του Φαλη­ρα­κίου και των Κολυ­μπίων.

-Σήμερα, 50 περίπου ημέρες μετά την έναρξη της ανά­πτυ­ξης του μπλε κάδου, έχουν τοπο­θε­τη­θεί συνο­λικά 565 σε όλο το νησί και συγκε­κρι­μένα:

359 στην ΔΕ Ρόδου

48 στη ΔΕ Καλ­λι­θέας

68 στη ΔΕ Ιαλυσού

31 στη ΔΕ Αρχαγ­γέ­λου

28 στη ΔΕ Λίνδου

12 στη ΔΕ Αφάντου

15 στη ΔΕ Πετα­λού­δων

4 στη ΔΕ Ν. Ρόδου

Σημειώ­νε­ται ότι συλ­λέ­γο­νται επίσης χαρ­το­κι­βώ­τια χύδην από ξενο­δο­χεία της Ιαλυσού, του Φαλη­ρα­κίου και των Κολυ­μπίων.

Για την απο­κο­μιδή των μπλε κάδων και των χαρ­το­κι­βω­τίων από τα ξενο­δο­χεία εκτε­λού­νται καθη­με­ρινά 5 δρο­μο­λό­για από Δευτέρα έως και Σάββατο. Το ένα δρο­μο­λό­γιο απ’ αυτά που απο­κο­μί­ζει το ανα­κυ­κλώ­σιμο υλικό από τη Λίνδο και τη Νότια Ρόδο έχει έδρα τη Λίνδο και τα υπό­λοιπα 4 τη Ρόδο. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος Οκτω­βρίου, να τοπο­θε­τη­θούν 800 μπλε κάδοι σε όλο το νησί με τελικό στόχο τους 1.500 κάδους.

Η ανα­κύ­κλωση απο­τε­λεί πράξη ευθύνης για όλους και η Ρόδος μπορεί να μετα­τρα­πεί σε νησί-υπόδειγμα με την συνερ­γα­σία των πολιτών.

Τα ποσοστά της ανα­κύ­κλω­σης κάθε εβδο­μάδα κατα­γρά­φο­νται ανοδικά στο Κέντρο Δια­λο­γής Ανα­κυ­κλώ­σι­μων Υλικών, κι αυτό είναι το κλειδί για να περά­σουμε στην νέα εποχή της δια­χεί­ρι­σης των απορ­ριμ­μά­των, με την κατα­σκευή και λει­τουρ­γία στη Ρόδο, μονάδας μηχα­νι­κής επε­ξερ­γα­σίας απορ­ριμ­μά­των, που απο­τε­λεί το επόμενο βήμα μας.

Ο Δήμος Ρόδου μέσω της Αντι­δη­μαρ­χίας Καθα­ριό­τη­τας και Ανα­κύ­κλω­σης έχει ξεκι­νή­σει μια σειρά από δράσεις για την ενη­μέ­ρωση των πολιτών και των μαθητών γύρω από την ανα­κύ­κλωση, ώστε να ενι­σχύ­σουν τις προ­σπά­θειές μας, να γίνει η Ρόδος πρω­το­πό­ρος στην δια­χεί­ριση των απορ­ριμ­μά­των, προ­στα­τεύ­ο­ντας το περι­βάλ­λον, βελ­τιώ­νο­ντας την ποιό­τητα της ζωής μας και δια­σφα­λί­ζο­ντας ένα καλύ­τερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.