Ειδήσεις

Τι κοινό έχει ο Κ. Παπούλιας με την… ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Εντυπωσιασμένος φαίνεται να έμεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων, από το κτήριο του νέου σταθμού του διεθνούς αερολιμένα Zvartnots στο οποίο βρέθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Αρμενία.

Το αεροδρόμιο έχει ανακατασκευάσει η αργεντίνικη Corporación America που σε κοινοπραξία με την ΜΕΤΚΑ συμμετέχει στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Έτσι, οι εκπρόσωποι της Corporación América, ξενάγησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου που αποτελεί την κύρια πύλη του Ερεβάν, της πρωτεύουσας της Αρμενίας. Εξέφρασαν ακόμη τη δέσμευσή τους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ότι θα επενδύσουν το βέλτιστο επίπεδο της τεχνογνωσίας και τεχνολογίας που διαθέτει η Corporacion στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

To 2002, η Corporación América υπέγραψε 30ετές συμβόλαιο για τη διαχείριση του Διεθνούς Αερολιμένα Zvartnots, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Αρμενία. Μέσω επενδύσεων ύψους 320 εκατ. ευρώ, η εταιρεία μεταμόρφωσε το αεροδρόμιο σε περιφερειακό κόμβο ικανό να διαχειριστεί περισσότερους από 3 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο και βελτίωσε την εικόνα της Αρμενίας διεθνώς, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον τουρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 πέρασαν από το αεροδρόμιο 1,8 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που αντιπροσωπεύει ανάπτυξη της τάξης του 125% σε σχέση με τους 0,8 εκατομμύρια επιβάτες του αεροδρομίου το 2002. Μόνο κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, η κίνηση έχει αυξηθεί περισσότερο από 30%.

Η Corporación América είναι εταιρεία-leader διεθνώς στη διαχείριση αεροδρομίων (με βάση τον αριθμό αδειών) και διαχειρίζεται 53 αεροδρόμια σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη με ετήσιο τζίρο περίπου δισ. δολάρια.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου