Ειδήσεις

Τα εξοχικά της Ελλάδας περνούν σε ξένα χέρια – Στις προτιμήσεις των επενδυτών και η Ρόδος

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, το πρώτο εξάμηνο του 2014, εισέρρευσαν στα ελληνικά ταμεία συνολικά κεφάλαια 117.400.000 ευρώ έναντι των 60.300.000 ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι οι τιμές των εξοχικών κατοικιών έχουν μειωθεί πάνω από 40% συνολικά από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, προσφέροντας μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ωστόσο η αύξηση θα μπορούσε να είναι πολλαπλάσια αν δεν βρισκόταν σε τόσο περίεργη κατάσταση η εγχώρια αγορά. Για την ακρίβεια, μέχρι τον Μάιο του 2014, οι αγοραπωλησίες ήταν μειωμένες, καθώς δεν είχε αποσαφηνιστεί ο τρόπος εφαρμογής του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτών να αναβάλει την αγορά.

Οι παράγοντες που τελικά οδήγησαν στην ραγδαία αύξηση των αγορών είναι η συνεχιζόμενη άνοδος των αφίξεων τουριστών, σε συνδυασμό με τα μέτρα που ευνοούν τις αγορές ακινήτων καθώς και η χορήγηση άδειας παραμονής, σε αγοραστές εκτός Ε.Ε. που αποκτούν ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ.

Οσο για τις προτιμήσεις των ξένων, σύμφωνα με την Καθημερινή, στρέφονται κυρίως στα νησιά των Κυκλάδων όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, αλλά και σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου