Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Διονύση Σιμόπουλου «Ο άνθρωπος και το Σύμπαν» που διοργάνωσε ο Όμιλος φίλων Αστρονομίας Κω στο Πολύκεντρο Ν.Θαλασσινού.
Ο Επίτιμος Διευθυντής του Πλανητάριου Δ.Σιμόπουλος με απλό και ουσιαστικό λόγο κατέπληξε τον κόσμο που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην αίθουσα και καθηλωμένοι άκουγαν τον καταξιωμένο ομιλητή.
Ο Δ. Σιμόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «…Σήμερα φυσικά 3.500 δορυφόροι βρίσκονται στο διάστημα… 50 με 60 διαφορετικά αντικείμενα χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς καν να το ξέρουμε που προέρχονται από την διαστημική τεχνολογία ….»

Νωρίτερα άνοιξε την εκδήλωση Πρόεδρος του Όμίλου Φίλων Αστρονομίας Κω κ.Κοτσίδης Αναστάσιος λέγοντας « O Όμιλος φίλων αστρονομίας Κω ιδρύθηκε το 2010 και αριθμεί σήμερα 60 μέλη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι τοπικές αρχές και η Περιφέρεια θα συνδράμει δυναμικά στην ολοκλήρωση των προσπαθειών μας αγορά τηλεσκοπίου, καθώς και στην αποπεράτωση του εργαστηρίου φυσικών επιστημών με έδρα την Κω στην Ζια, δίπλα στην Ευαγγελίστρια έργο το οποίο λιμνάζει από το 2003..»

kosvoice.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ