Ειδήσεις

Οι «αρπαχτές» στην Κύπρο από Ελληνες τραγουδιστές και ηθοποιούς

Ευρεία φοροδιαφυγή από Έλληνες τραγουδιστές και ηθοποιούς. Γνωστός τραγουδιστής εισέπραξε 50.000 ευρώ για δύο εμφανίσεις. Απαίτησε και 15.000 ευρώ για συγγενή του.

Οι κρατικές αρχές της Κύπρου διαπιστώνουν ευρείας κλίμακας φοροδιαφυγή από Ελληνες καλλιτέχνες που έρχονται στην Κύπρο για τις γνωστές «αρπαχτές» χωρίς να καταβάλουν φόρο και χωρίς να δηλώσουν τα εισοδήματά τους στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πολίτης της Λευκωσίας, αποκαλύπτει ότι η Ελεγκτική υπηρεσία έχει εντοπίσει περιπτώσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα που έρχονται στην Κύπρο ως επισκέπτες και εργάζονται για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα αποφεύγοντας να καταβάλουν φόρο για τις αμοιβές τους.

Οπως τονίζει, οι περισσότεροι εξ αυτών αμείβονται με πολύ μεγάλα ποσά, ενώ φεύγουν χωρίς να τα δηλώσουν στις αρμόδιες εφοριακές αρχές. Οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στις κυπριακές εφοριακές αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε επαφή με τις αντίστοιχες ελληνικές. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί δεν έχουν δηλωθεί ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο.

Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρουν ότι ένας γνωστός Έλληνας τραγουδιστής εμφανίστηκε για δύο βράδια σε νυκτερινό κέντρο στην Κύπρο εισπράττοντας 50.000 ευρώ για τον εαυτό του ενώ απαίτησε και 15.000 ευρώ για συγγενικό του πρόσωπο που τον συνόδευε. Παράλληλα όλα τα έξοδα διακίνησης διαμονής και διατροφής ήταν πλήρως καλυμμένα.

Ευρεία φοροδιαφυγή φαίνεται πως υπάρχει και από καλλιτέχνες που συμμετέχουν ακόμα και σε εκδηλώσεις ή συναυλίες που διοργανώνουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και κόμματα.

Τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί και σε σίριαλ της Κυπριακής τηλεόρασης ενώ εμφανίζονται ακόμα και σε εκδηλώσεις κυπριακών κομμάτων.

Όλα τα στοιχεία σύμφωνα με τον Κύπριο Γενικό Ελεγκτή θα βρίσκονται στην έκθεσή του που θα διαβιβάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου