ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουριστικά καταλύματα: Λύση για τον διακριτικό τίτλο ζητά η ΣΕΤΚΕ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΕΤΚΕ
Μέγεθος γραμμάτων

Την έντο­νη δυ­σα­ρέ­σκεια της εκ­φρά­ζει η Συ­νο­μο­σπον­δία Επι­χει­ρη­μα­τιών Του­ρι­στι­κών Κα­τα­λυ­μά­των Ελ­λά­δος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) για τη μη διευ­θέ­τη­ση της δια­δι­κα­σί­ας έγκρι­σης και κα­το­χύ­ρω­σης δια­κρι­τι­κού τί­τλου για τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες μη κύ­ριων ξε­νο­δο­χεια­κών κα­τα­λυ­μά­των από το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού.

Παρά τις συ­νε­χό­με­νες εκ­κλή­σεις της ΣΕΤΚΕ προς το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού και τον Υπουρ­γό κ. Κι­κί­λια να εν­σκή­ψει στο πρό­βλη­μα δί­νο­ντας ορι­στι­κή λύση, όχι μόνο δεν υπήρ­ξε επί­λυ­ση, αντι­θέ­τως με τη νέα υπουρ­γι­κή από­φα­ση 68281 (ΦΕΚ Β΄3647) του Υπουρ­γεί­ου Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων που εκ­δό­θη­κε στις 11 Ιου­λί­ου 2022 στην Εφη­με­ρί­δα της Κυ­βερ­νή­σε­ως, δη­μιουρ­γού­νται με­γα­λύ­τε­ρα προ­βλή­μα­τα στις επι­χει­ρή­σεις μη κύ­ριων ξε­νο­δο­χεια­κών κα­τα­λυ­μά­των αφού πλέον η δέ­σμευ­ση δια­κρι­τι­κού τί­τλου ισχύ­ει για το σύ­νο­λο της Ελ­λη­νι­κής Επι­κρά­τειας.

Η δέ­σμευ­ση μο­να­δι­κού δια­κρι­τι­κού τί­τλου πα­νελ­λα­δι­κά είναι αδύ­να­το να εφαρ­μο­στεί από τα του­ρι­στι­κά κα­τα­λύ­μα­τα του κλά­δου καθώς αριθ­μούν πάνω από 30.000 με τε­ρά­στια δια­σπο­ρά σε όλη τη χώρα.

Για ακόμη μια φορά η ΣΕΤΚΕ ζητά τη διευ­θέ­τη­ση του θέ­μα­τος μέσω του Υπουρ­γεί­ου Του­ρι­σμού, προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξει επι­τέ­λους δια­φο­ρο­ποί­η­ση του μη­τρώ­ου δια­κρι­τι­κού τί­τλου εμπο­ρι­κού χα­ρα­κτή­ρα από το μη­τρώο δια­κρι­τι­κού τί­τλου πα­ρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών δια­μο­νής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.