Εξιχνιάστηκαν την 3η Σεπτεμβρίου 2020 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τέσσερις περιπτώσεις κλοπής από οχήματα και εντοπίστηκε ο δράστης.
Πρόκειται για ένα 21χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, στο χρονικό διάστημα 29-30 Αυγούστου 2020 ο κατηγορούμενος παραβίασε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη της Ρόδου αφαιρώντας, σε τρεις περιπτώσεις, χρήματα από το εσωτερικό τους.
Πιο συγκεκριμένα την 30η Αυγούστου 2020 καταγγέλθηκε προφορικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν ημεδαπό ότι κατά το χρονικό διάστημα από 29 Αυγούστου 2020 έως 30 Αυγούστου 2020 ενώ είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητό του στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Πατριάρχου Αθηναγόρα, άγνωστος δράστης παραβίασε την πόρτα του συνοδηγού και αφαίρεσε από ένα πορτοφόλι, που ήταν στο ντουλαπάκι του οχήματος το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης γειτονικής οικίας.
‏Επειτα από συλλογή – αξιοποίηση πληροφοριών σε συνδυασμό με την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού εξακριβώθηκε ως δράστης ο ανωτέρω κατηγορούμενος, γνωστός για παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.
‏Προέκυψε ακόμη ότι κατά το χρονικό διάστημα από 29 Αυγούστου 2020 έως 30 Αυγούστου 2020, μετέβη επί της οδού Σαρανταπόρου, παραβίασε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός αλλοδαπού, εισήλθε σ’ αυτό, έψαξε το όχημα χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει οτιδήποτε.
Το ίδιο χρονικό διάστημα μετέβη επί της οδού Σκεύου Ζερβού, παραβίασε την πόρτα του συνοδηγού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, εισήλθε και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Αυγούστου 2020, μετέβη επί της οδού Αγίου Ιωάννη, παραβίασε την πόρτα του συνοδηγού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, εισήλθε και αφαίρεσε το τσαντάκι του το οποίο περιέχει το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ