Ερώτηση με την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου στα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου, υπέβαλε ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής κ. Ι. Λαγός.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
ΘΕΜΑ: «Κτηματολόγιο στη Ρόδο»
Υπαρκτός διαφαίνεται πλέον ο κίνδυνος να απενταχθούν από τα προηγούμενα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ ή να μην κατορθώσουν να ολοκληρώσουν τα μελλοντικά τους επενδυτικά τους σχέδια επιχειρήσεις στη Ρόδο λόγω εξοργιστικών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στο Κτηματολόγιο Ρόδου. Επενδυτές και επιχειρηματίες παραπονούνται σφοδρότατα, για εξοργιστικές καθυστερήσεις στην έκδοση πιστοποιητικών ιδιοκτησίας και κτηματολογικών διαγραμμάτων που είναι απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση οικονομικών αδειών. Οι εν λόγω καθυστερήσεις πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί σειρά έργων στον απαραίτητο χρόνο και να χάσουν τα δικαιώματα τους από τον αναπτυξιακό νόμο.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Τι μέτρα λαμβάνει το υπουργείο ώστε να μην ναυαγούν επιχειρηματικά σχέδια λόγω κωλυσιεργίας των υπηρεσιών του κτηματολογίου στη Ρόδο;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ