Ειδήσεις

Ερώτηση στη Βουλή από τη Χ.Α. για τη λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου

Ερώτηση με την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου στα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου, υπέβαλε ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής κ. Ι. Λαγός.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
ΘΕΜΑ: «Κτηματολόγιο στη Ρόδο»
Υπαρκτός διαφαίνεται πλέον ο κίνδυνος να απενταχθούν από τα προηγούμενα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ ή να μην κατορθώσουν να ολοκληρώσουν τα μελλοντικά τους επενδυτικά τους σχέδια επιχειρήσεις στη Ρόδο λόγω εξοργιστικών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στο Κτηματολόγιο Ρόδου. Επενδυτές και επιχειρηματίες παραπονούνται σφοδρότατα, για εξοργιστικές καθυστερήσεις στην έκδοση πιστοποιητικών ιδιοκτησίας και κτηματολογικών διαγραμμάτων που είναι απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση οικονομικών αδειών. Οι εν λόγω καθυστερήσεις πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί σειρά έργων στον απαραίτητο χρόνο και να χάσουν τα δικαιώματα τους από τον αναπτυξιακό νόμο.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Τι μέτρα λαμβάνει το υπουργείο ώστε να μην ναυαγούν επιχειρηματικά σχέδια λόγω κωλυσιεργίας των υπηρεσιών του κτηματολογίου στη Ρόδο;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου