Αθλητικά

Το Κύπελλο Δωδεκανήσου της νέας σεζόν

Η ΕΠΣΔ ανακοίνωσε και τους όρους, υπό τους οποίους θα διεξαχθεί το φετινό Κύπελλο Δωδεκανήσου. Αναλυτικά:

«Στο Κύπελλο συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας και προαιρετικά ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ συμμετοχή για τα σωματεία Β’ & Γ΄ Τοπικών Ερασιτεχνικών Κατηγοριών.

Δήλωση συμμετοχής που υποβάλλεται εκπρόθεσμα μπορεί να γίνει δεκτή -και θεωρείται ότι υποβλήθηκε εμπρόθεσμα – εφ’ όσον μέχρι την υποβολή της δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων. Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από τη διάταξη της παρ. 13 του άρθρου 20 του ΚΑΠ. Όλοι οι αγώνες ορίζονται μετά από δημοσιά κλήρωση.

Το Κύπελλο Δωδεκανήσου θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους. Α. Τον Όμιλο Ρόδου, που θα περιλαμβάνει τις ομάδες της Νήσου Ρόδου, τον ΑΣ ΤΗΛΟΥ, τον ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΑΟ ΣΥΜΗΣ και τον ΠΟΛΥΒΩΤΗ ΝΙΣΥΡΟΥ. Β. Τον Όμιλο ΝΗΣΩΝ που θα αποτελείται από τον Όμιλο Βορείου Συγκροτήματος νήσων.

Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ΄ και Β΄ κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο. Οι ομάδες της Α΄ Τοπικής Κατηγορίας θα εισέλθουν στους αγώνες στη Β΄ Φάση. Στην δεύτερη φάση θα συμμετέχουν τα σωματεία που προκρίθηκαν από την Α Φάση συν οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο.

Όλοι οι αγώνες ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα διεξάγονται σε γήπεδα, με φυσικό χόρτο ή πλαστικό χλοοτάπητα από την δεύτερη φάση και μετέπειτα. Στην Τρίτη (Γ) φάση και μετέπειτα το σωματείο που κληρώνεται πρώτο θα είναι γηπεδούχος. Οι (6) ομάδες του Ομίλου της ΡΟΔΟΥ που θα προκύψουν μετά από τις σχετικές φάσεις, και οι νικητές των δύο τελευταίων ζευγαριών του Βορείου συγκροτήματος νήσων, θα αποτελέσουν μαζί με τις έξι ομάδες της ΡΟΔΟΥ τις Οκτώ (8) ομάδες. Το γήπεδο του τελικού θα οριστεί με απόφαση της διοργανώτριας αρχής. Σε περίπτωση συμμετοχής στον Τελικό Κυπέλλου Δωδεκανήσου, ομάδος από το Βόρειο Συγκρότημα, τότε ο τελικός θα διεξαχθεί σε Γήπεδο του Βορείου Συγκροτήματος.

Έπαθλα Κυπέλλου: στην κυπελλούχο ομάδα απονέμεται Κύπελλο και τριάντα (30) μετάλλια όπως επίσης και στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη. Στους προπονητές των δύο φιναλίστ ομάδων απονέμεται ένα μετάλλιο. Στον διαιτητή, βοηθούς Διαιτητές, στον Τέταρτο Διαιτητή του αγώνα, παρατηρητή διαιτησίας, παρατηρητές αγώνα απονέμεται από ένα μετάλλιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου