Τέλος στο θρίλερ με το Μαλαισιανό Boeing έδωσε απόψε η Malaysian Airlines 17 μήνες μετά την εξαφάνισή του που συγκλόνισε τον κόσμο. Η αεροπορική εταιρίοα ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Reunion ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370 .

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάν επιβεβαίωσε ότι το κομμάτι της πτέρυγας που βρέθηκε στην παραλία του απομακρυσμένου νησιού, ανήκει στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.«Η διεθνής ομάδα ειδικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συντρίμια αεροσκάφους που βρέθηκαν στη Νήσο Reunion ανήκουν όντως στην πτήση MH370» είπε ο Νατσίμπ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Το Boeing της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 ενώ εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο μεταφέροντας 227 επιβάτες από 15 χώρες, καθώς και 12 μέλη του πληρώματος.

Αναπάντητα ερωτήματα

Η ταυτοποίηση των συντριμιών δίνει νέα διάσταση στις έρευνες για τα αίτια της εξαφάνισης του αεροσκάφους. Εως πρόσφατα οι ερευνητές εκτιμούσαν ότι το αεροσκάφος ενώ κατευθυνόταν βόρεια προς το Πεκίνο, έκανε στροφή αριστερά 1800 μοιρών και ταξίδεψε νότια έως τις δυτικές ακτές της Αυστραλίας όπου και – όπως υπέθεταν – έπεσε στην θάλασσα έχοντας εξαντλήσει όλα τα καύσιμά του. Μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή, εβδομάδες μετά την εξαφάνιση ανακαλύπτονταν αντικείμενα να επιπλέον στη θάλασσα αλλά κανένα δεν ταυτοποιήθηκε ότι ανήκε στην μοιραία πτήση.

Το θρίλερ συνεχίζεται

Μία ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους, η επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε και οι ερευνητές λένε ότι κάποιος σκοπίμως απενεργοποίησε τα συστήματα επικοινωνίας του αεροσκάφους με το έδαφος. Οι υποψίες στρέφονται στον κυβερνήτη ή στον συγκυβερνήτη, ή και στο ενδεχόμενο αερροπειρατές να πήραν υπό τον έλεγχο τους το αεροσκάφος. Τα δεκάδες σενάρια που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες δεν έχουν καταφέρει αν δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα γιοα το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στην μοιραία πτήση την νύχτα της 8ης Μαρτίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ