Ειδήσεις

Σοβαρή περίπτωση «διαφθοράς» η καντίνα στην παραλία των «γυμνιστών»

Την ετήσια έκθεση για τη διαφθορά για το 2013 έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Από τις πολλές διαπιστώσεις του κ. Ρακιντζή εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η αναφορά του στην υπόθεση της λειτουργίας της καντίνας στην «παραλία των γυμνιστών» στην Καλλιθέα.
Μετά από έρευνα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης το 2008 είχε εκδοθεί απόφαση σφράγισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο-εστιατόριο) ιδιοκτησίας στενού συγγενικού προσώπου του τότε αντιδημάρχου του Δήμου Καλλιθέας Ρόδου, που βρισκόταν στην περιοχή ευθύνης του.

Το αναψυκτήριο στεγαζόταν σε αυθαίρετο κτίσμα εντός του αιγιαλού και ο Γενικός Επιθεωρητής, ο οποίος είχε διαπιστώσει ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων (αστυνομικοί, δημοτικοί υπάλληλοι, κ.λπ.) παρέπεμψε την υπόθεση στις αρμόδιες διοικητικές και εισαγγελικές αρχές για πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο των εμπλεκόμενων.
Πέντε χρόνια μετά, στα μέση του 2013, ο κ. Ρακιντζής πληροφορήθηκε ότι το κατάστημα εξακολουθούσε να λειτουργεί κανονικότατα και μάλιστα είχαν προχωρήσει και σε προσθήκες στο υπάρχον αυθαίρετο κτίσμα. Τελικά, στο τέλος του 2013 ο δήμαρχος Ροδίων έδωσε εντολή για να σφραγισθεί το παράνομο και αυθαίρετο κτίσμα.
Στην έκθεση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής (σημείωση: από προφανές σφάλμα το κατάστημα φέρεται να είναι ιδιοκτησία συγγενικού προσώπου του δημάρχου):

«7. Λειτουργία αναψυκτηρίου στην Καλλιθέα Ρόδου
Σε συνέχεια σειράς ενεργειών του ΓΕΔΔ το έτος 2008, είχε εκδοθεί απόφαση σφράγισης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ, αναψυκτήριο- εστιατόριο), ιδιοκτησίας στενού συγγενικού προσώπου του τότε Δημάρχου του Δήμου Καλλιθέας Ρόδου που βρισκόταν στην περιοχή ευθύνης του τελευταίου. Το εν λόγω ΚΥΕ στεγάζεται σε αυθαίρετο κτίσμα εντός του αιγιαλού και για τις διαδικασίες νομιμοποίησής του ο ΓΕΔΔ διαπίστωσε σειρά εκνόμων ενεργειών και ευθύνες των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων και παρέπεμψε την υπόθεση στις αρμόδιες διοικητικές και εισαγγελικές αρχές για πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο των εμπλεκόμενων.
Στα μέσα του 2013 ο ΓΕΔΔ πληροφορήθηκε ότι το εν λόγω ΚΥΕ εξακολουθεί να λειτουργεί και μάλιστα προχωρά και σε προσθήκες στο υπάρχον αυθαίρετο κτίσμα. Με άμεσες ενέργειες ζήτησε να υλοποιηθεί η σφράγιση του εν λόγω ΚΥΕ και να αναζητηθούν ευθύνες στα Αστυνομικά και Διοικητικά αρμόδια Όργανα για την μη εφαρμογή επί μια πενταετία της απόφασης σφράγισης του εν λόγω ΚΥΕ. Το έγγραφο του ΓΕΔΔ ακολούθησε σειρά μηνύσεων της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής κατά των εκμεταλλευτών της εν λόγω παράνομης δραστηριότητας, ενώ ο Δήμαρχος Ροδίων τον Οκτώβριο 2013 έδωσε εντολή για υλοποίηση της εντολής σφράγισης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου