Τοπικές Ειδήσεις

Δ. Γάκης: Απαραίτητη και άμεση η αναβάθμιση του Π.Ι. Γενναδίου και η στελέχωση του ασθενοφόρου

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η επιτροπή αγώνα Νότιας Ρόδου διεκδικώντας την στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου Γενναδίου και την πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία του ασθενοφόρου, παρευρέθηκε ο Δημήτρης Γάκης μαζί με άλλους συνυποψηφίους του όπως η Κατερίνα Σαράντη και η Χρύσα Καραγιάννη, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο Δημήτρης Καραγιάννης και ο Βασίλης Καραγιάννης καθώς και μέλη της οργάνωσης μελών της Νότιας Ρόδου Γιάννης Γιαννέτος, Σταμάτης Σοφός και Τάσος Σάββας.
Ο Δημήτρης Γάκης μιλώντας στους συγκεντρωμένους επισήμανε τα παρακάτω:
«Είναι πολύ δύσκολο και έχουμε ευθύνη γι’ αυτό, γιατί βρισκόμαστε σήμερα να διεκδικούμε το βασικό δικαίωμα μας, το δικαίωμα στη ζωή και το δικαίωμα  για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη νότια Ρόδο, να βρισκόμαστε εδώ μετά απο ένα δυσάρεστο γεγονός, την απώλεια ενός ακόμη συμπολίτη μας της Νότιας Ρόδου. Αναγνωρίζω ότι φέρνουμε κι εμείς σαν κόμμα την ευθύνη,& ότι δεν κάναμε αυτό που αξίζει στη Νότια Ρόδο όταν ήμασταν κυβέρνηση. Κάναμε λίγα βήματα και δειλά.
Η ζωή ή μάλλον ο θάνατος δείχνει ότι είναι απαραίτητη και άμεση η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας και του εθνικού συστήματος υγείας, απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του υγειονομικού ισοδυνάμου που προτείνουμε. Όμως πρόσφατες  είναι οι φιέστες και πανηγυρισμοί κατά την παραλαβή του ασθενοφόρου που ήταν δωρεά του Ευγενιδείου ιδρύματος. Το παρέλαβαν, φωτογραφήθηκαν, το πάρκαραν εγκαταλειμμένο στο πίσω μέρος του ιατρείου και κοντεύει να πνιγεί στα χόρτα.
Είχαμε επισημάνει από τότε ότι δεν θα προσφέρει τίποτα αν δεν στελεχωθεί με το αντίστοιχο κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για την λειτουργία του.
Είναι λυπηρό να διεκδικούμε την ζωή μας μόνο όταν κάποιος συνάνθρωπός μας την χάσει, κι αυτή είναι μεγάλη μας ευθύνη. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά μια τέτοια κινητοποίηση με αφορμή το θάνατο ενός συνανθρώπου μας.
Πρέπει όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις προσπάθειες μας, να κινητοποιήσουμε την κοινωνία, η οποία είναι απούσα σήμερα για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε εκείνη την δύναμη με την οποία μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, την αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας την αναβάθμιση του περιφερειακού ιατρείου Γενναδίου  και την στελέχωση του με το κατάλληλο προσωπικό.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Ρόδος 5-6-2023
Δημήτρης Γάκης
υποψήφιος Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου