Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Xατζημάρκος: Θα τοποθετηθούν κάμερες σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού – “Aνοιξε” η γέφυρα Mάκκαρη

Ικανοποιημένος εμφανίσθηκε χτες για την πορεία των οδικών έργων στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά του νομού, σε συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος –πλαισιωμένος από τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Ευστρατίου, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου κ. Εμμ. Μαριά, τον προϊστάμενο του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου κ. Νίκο Λυμπερόπουλο.
Ξεκινώντας την ενημέρωση από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις μεγάλες συμφωνίες που υπεγράφησαν, όπως αυτή με την Sisco, λέγοντας πως ‘πρέπει να είμαστε περήφανοι γιατί τα νησιά μας βγαίνουν μπροστά’!
«Με αυτές τις συμφωνίες, στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είναι όλα ήλιος και θάλασσα. Αυτή είναι μια Ελλάδα που ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της και τα νησιά μας, έχουν έναν κυρίαρχο ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως είπε ο περιφερειάρχης.
Αναφέρθηκε μάλιστα, στην υπηρεσία Road Safety Patrol η οποία ξεκίνησε και η δουλειά ετών για τον σχεδιασμό, την δημοπράτηση και την συμβασιοποίησή της, αποδίδει:
«Στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου, στην Λεωφόρο Ιαλυσού, στην Λεωφόρο Τσαΐρι-Αεροδρόμιο, ένα μεγάλο έργο ξεδιπλώνεται κάθε μέρα, ή για την ακρίβεια κάθε βράδυ. Την Πέμπτη αργά το βράδυ, επιστρέφοντας από την Αστυπάλαια, βρέθηκα στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου, όπου είχα την χαρά να δω ένα ακόμα μεγάλο έργο, για το οποίο δουλέψαμε σκληρά, να βρίσκεται σε εξέλιξη και να αλλάζει το τοπίο. Η νέα υπηρεσία Road Safety Patrol έχει μπεί στη ζωή μας με χρονικό ορίζοντα τετραετίας και έχει ως στόχο την καθημερινή διαχείριση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Ρόδου. Μία πολύ σύγχρονη και εξαιρετικά οργανωμένη υπηρεσία, που μπορεί να συναντήσουμε μόνο στους δρόμους λίγων, υψηλού επιπέδου, χωρών, συναντάται πλέον και στα νησιά μας. Ξεκινήσαμε από τη Ρόδο που έχει και το μεγαλύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ακολούθησε η Κως και σειρά παίρνουν όλα τα νησιά μας», ανέφερε.
Όπως τόνισε τα έργα στο οδικό δίκτυο που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου, είναι 600χλμ περίπου –μαζί με παράλληλες παρεμβάσεις, όπως κλαδέματα, καθαρισμούς ερεισμάτων, καθαρισμούς φρεατίων κ.λπ. που αναδεικνύουν συνολικά τους δρόμους.
Είπε ακόμη, ότι σύντομα θα δοθεί και ένας τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο θα μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται απ’ ευθείας και να περιγράφουν τα προβλήματα του οδικού δικτύου, όπου χρειάζεται κάποια παρέμβαση.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρωτοβουλία της ΠΝΑι για την τοποθέτηση καμερών, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα και θα βοηθήσει στην ασφάλεια της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου και μέχρι τα Καλαβάρδα προς το παρόν, ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού: «Την ευθύνη θα έχει αποκλειστικά η Αστυνομία. Γι αυτό και τον συντονισμό έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με το που κλείσουμε το έργο του οδοφωτισμού θα δημοπρατήσουμε το έργο αυτό –αρχικά αφορά 200 κάμερες».

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΑΚΚΑΡΗ
Ο κ. Χατζημάρκος, ανακοίνωσε πως την επόμενη Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας γέφυρας Μάκκαρη, στο Χαράκι. Στα εγκαίνια θα παραστούν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ οι λεπτομέρειες θα γίνουν σύντομα γνωστές. Σημειώνεται πως η γέφυρα δόθηκε από χτες στην κυκλοφορία αφού ολοκληρώθηκαν όλοι οι απαραίτητοι βασικοί έλεγχοι.
Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης: «Είχαμε πει –κι αυτό είναι σημαντικό για μένα και τους συνεργάτες μου- ότι θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι σε αυτό που λέμε. Έχουμε κρατήσει τον λόγο μας. Είχαμε πει ότι γι αυτό το έργο, που άλλαξε τον καταστατικό χάρτη της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα, δεν χάθηκε ούτε ώρα! Είναι το έργο που στην Ελλάδα έχει πρωτιές, τις οποίες δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει κανένας, αφού η κατασκευή του, έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Και σε αυτή την υπόθεση, αναδείχθηκε πόσο βλαπτική και άχρηστη ήταν η έννοια του πολιτικού κόστους που είχε επικρατήσει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Με αφορμή το έργο αυτό, εισήχθη στη νομοθεσία μας, η έννοια του ‘επαπειλούμενου κινδύνου’. Γι αυτό και λέω ότι άλλαξε τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας της χώρας και είναι ο λόγος που θα παραστεί ο κ. Ν.Χαρδαλιάς».
Σχολιάζοντας τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο περιφερειάρχης είπε ότι ‘είμαι ο μοναδικός πολιτικός που έχει κόψει τις…. λιγότερες κορδέλες αν κι έχουμε παραδώσει εκατοντάδες έργα. Όλα τα έργα τα έχουμε παραδώσει σε χρήση, ευθύς αμέσως μόλις τελειώσαμε. Όμως στη γέφυρα Μάκκαρη, θα κοπεί κορδέλα!».

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ
Σε συνέχεια της προχτεσινής έκκλησης από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη (και τους τοπικούς παράγοντες υγείας), προς τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην αύξηση του κρουσμάτων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη Ρόδο λέγοντας πως είναι ευθύνη όλων μας και του καθενός ξεχωριστά: «Με ρωτάει ο κόσμος, τι θα συμβεί από εδώ και πέρα; Και απαντάω στους πολίτες που τους βλέπω και στα νησιά: ό,τι αποφασίσετε εσείς. Το νησί σας, είναι στο δικό σας χέρι. Δεν υπάρχει πια το άλλοθι ότι δεν υπάρχουν εμβολιαστικές γραμμές και δεν υπάρχουν ραντεβού. Το mega-εμβολιαστικό κέντρο έγινε και στελεχώθηκε σε χρόνο ρεκόρ ενώ υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά ραντεβού. Δεν υπάρχουν λοιπόν, δικαιολογίες. Δεν βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον γι αυτό και είμαστε σε χαμηλά επίπεδα. Κανένας δεν θέλει άλλα λοκντάουν και να είναι σε χρωματιστή λίστα άλλων χωρών. Πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις αναλογιζόμενοι ότι ανήκουν σε μια οργανωμένη κοινωνία, το μέλλον της οποίας οφείλουμε να σεβόμαστε», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου