ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απατεώνας υποδυόμενος τον αντιδήμαρχο Οικονομικών επιχείρησε να εξαπατήσει την σύζυγο του αντιδημάρχου Τουρισμού!

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
τηλέφωνο

Για γέλια και για κλάματα είναι η νέα από­πειρα τηλε­φω­νι­κής απάτης από οργα­νω­μένη σπείρα μέλος της οποίας επι­κοι­νω­νεί με επι­χει­ρή­σεις της Ρόδου υπο­δυό­μενο τον αντι­δή­μαρχο επί των Οικο­νο­μι­κών του Δήμου Ρόδου κ. Τηλέ­μαχο Καμπούρη και προ­βαί­νο­ντας σε παραγ­γε­λίες αγαθών. Οι απα­τε­ώ­νες επε­δί­ω­ξαν χθες να εξα­πα­τή­σουν την επι­χεί­ρηση Πυρο­προ­στα­σία Ρόδου, ιδιο­κτη­σίας της συζύγου του αντι­δη­μάρ­χου Του­ρι­σμού κ. Κώστα Ταρα­σλιά, κ. Σοφίας Χατζη­μι­χαήλ.

Η από­πειρα αυτή έγινε μάλιστα, ενώ αμφό­τε­ροι οι αντι­δή­μαρ­χοι ανα­μέ­νουν την επι­ση­μο­ποί­ηση της από­φα­σης του δημάρ­χου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπου­ράκη για να τους ανα­θέ­σει νέα καθή­κο­ντα με τον δεύτερο να ανα­λαμ­βά­νει τα καθή­κο­ντα του πρώτου.

Απα­τε­ώ­νας επι­κοι­νώ­νησε συγκε­κρι­μένα με την επι­χεί­ρηση και υπο­δυό­με­νος τον κ. Καμπούρη παρήγ­γειλε πυρο­σβε­στή­ρες προ­κει­μέ­νου να τους δια­θέ­σει ως δωρεά σε ίδρυμα.

Υπο­ψια­σμένη η σύζυγος του αντι­δη­μάρ­χου δεν ακο­λού­θησε τις οδηγίες τους και ενη­μέ­ρωσε άμεσα την Υπο­διεύ­θυνση Ασφα­λείας Ρόδου.

Πάντως οι περι­πτώ­σεις που έχουν καταγ­γελ­θεί είναι πολλές, ενώ η εξι­χνί­αση της υπό­θε­σης έχει τεθεί σε προ­τε­ραιό­τητα από την Υπο­διεύ­θυνση Ασφα­λείας Ρόδου.

Θυμί­ζουμε ότι τελευ­ταία, ιδιο­κτή­τρια κατα­στή­μα­τος υγειο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος σε δημο­τικό δια­μέ­ρι­σμα της ανα­το­λι­κής πλευράς της Ρόδου δέχτηκε την 28η Ιανουα­ρίου 2021 και ώρα 10.45 κλήση στην σταθερή τηλε­φω­νική σύνδεση της επι­χεί­ρη­σής της από κινητό τηλέ­φωνο και συνο­μί­λησε με έναν άνδρα που της συστή­θηκε ως Τηλέ­μα­χος Καμπού­ρης ο οποίος της ζήτησε μια προ­σφορά για την αγορά ψαριών.

Συγκε­κρι­μένα, της ζήτησε 30 κιλά τσι­πού­ρες, 30 κιλά λαυ­ρά­κια και 20 κιλά σολωμό, προ­κει­μέ­νου να τα κάνει δωρεά σε κάποιο μονα­στήρι.

Η γυναίκα ζήτησε χρόνο για να ετοι­μά­σει την προ­σφορά και τηλε­φώ­νησε στον απα­τε­ώνα που υπο­δυό­ταν τον αντι­δή­μαρχο λίγα λεπτά μετά για να τον ενη­με­ρώ­σει ότι η τιμή για τα ψάρια που ζήτησε είναι 720 ευρώ.

Ο «αντι­δή­μαρ­χος» δέχτηκε και της ζήτησε τον τρα­πε­ζικό της λογα­ρια­σμό προ­κει­μέ­νου να κάνει την κατά­θεση του ανωτέρω ποσού.

Επίσης, της ζήτησε έναν αριθμό κινητού τηλε­φώ­νου προ­κει­μέ­νου να της απο­στεί­λει τα στοι­χεία για την έκδοση του τιμο­λο­γίου καθώς και φωτο­γρα­φία της από­δει­ξης κατά­θε­σης των χρη­μά­των στον λογα­ρια­σμό της.

Η επι­χει­ρη­μα­τίας του έδωσε το ΙΒΑΝ του λογα­ρια­σμού της στην Εθνική Τράπεζα και τον αριθμό του κινητού της τηλε­φώ­νου.

Την 11:01 ώρα της ιδίας ημέρας της απέ­στειλε μέσω της εφαρ­μο­γής “viber” στο κινητό της, φωτο­γρα­φία extre κατά­θε­σης στο λογα­ρια­σμό της.

Δια­πί­στωσε ότι είχε κάνει λάθος και αντί για το ποσό των 720 ευρώ που είχαν συμ­φω­νή­σει εμφά­νισε ότι της κατέ­θεσε το ποσό των 7.200 ευρώ.

Η επι­χει­ρη­μα­τίας κάλεσε στο κινητό τηλέ­φωνο για να ενη­με­ρώ­σει για το λάθος αλλά δεν έλαβε απά­ντηση.

Την 11:04 ώρα την κάλεσε ο «αντι­δή­μαρ­χος» και της είπε για το λάθος που έκανε ζητώ­ντας της να επι­στρέ­ψει τα χρήματα και δίνο­ντας της έναν τρα­πε­ζικό λογα­ρια­σμό για να τα κατα­θέ­σει άμεσα επι­ση­μαί­νο­ντας της ότι είχε να πλη­ρώ­σει και κάποιες ακόμα συναλ­λα­γές του.

Η επι­χει­ρη­μα­τίας τον ενη­μέ­ρωσε ότι δεν είχε όλο το ποσό στον λογα­ρια­σμό της κι εκείνος της ζήτησε να κατα­θέ­σει όσα έχει και τα υπό­λοιπα την επόμενη ημέρα με την εμφά­νιση των χρη­μά­των της κατά­θε­σής του στον λογα­ρια­σμό της.

Πεί­σθηκε με internet banking της Εθνικής Τρά­πε­ζας και του απέ­στειλε το χρη­μα­τικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Ενώ ολο­κλή­ρωσε την δια­δι­κα­σία υπο­ψιά­στηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και επι­κοι­νω­νώ­ντας με την Eurobank και ακο­λού­θως με την Εθνική δια­πί­στωσε ότι επρό­κειτο για απάτη,

Προ­σπά­θησε περί ώραν 11.20 να ακυ­ρώ­σει την συναλ­λαγή στο internet banking της Εθνικής Τρά­πε­ζας και την 11.39 κατόρ­θωσε πράγ­ματι να την ακυ­ρώ­σει.

Εξαι­τίας του χαμηλού υπο­λοί­που του λογα­ρια­σμού της δεν έγινε εγκαί­ρως η ακύρωση με απο­τέ­λε­σμα τα 5.000 ευρώ να κατα­τε­θούν στο λογα­ρια­σμό του απα­τε­ώνα που μετά το πέρας της συναλ­λα­γής δεν ξανα­σή­κωσε το τηλέ­φωνο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.