Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινου για την 5η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα 5 Ιουνίου που είναι αφιερωμένη για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκάνησου κ. Χ. Κόκκινος μιλώντας σε Μ.Μ.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 5η Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος και φέτος είναι ημέρα κατά της ρύπανσης από τα πλαστικά. Είναι η κρίσιμη μέρα που καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του πλανήτη μας και ιδιαίτερα απέναντι στις γενιές που έρχονται.

Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα βιώνει κλιματικές αλλαγές και καταστροφή του περιβάλλοντος, καλούνται όλοι να αντιληφθούν την ανάγκη διατήρησης ισορροπίας στον πλανήτη και να σταματήσουμε την αλόγιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να ταυτιστεί με βιώσιμο περιβάλλον και όχι με καταστροφή του. Οι κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες τις οποίες θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κράτη, ώστε να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες δράσεις για να αποφύγουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Κρατάμε τη Γη στα χέρια μας, έχουμε την ιστορική ευθύνη να μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές ένα βιώσιμο και υγιές περιβάλλον»!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ