Στα θετικά αποτελέσματα που έφερε η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, καλεσμένος σήμερα (5/5/2017) στην ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα”.
Ο Ηλίας Καματερός υπογράμμισε τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση, να βγει δηλαδή η χώρα το 2018 από τα μνημόνια και την επιτροπεία, ενώ ταυτόχρονα τόνισε το μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο που θα έχουν τα μέτρα.
Όσον αφορά τα αντίμετρα, όπως το επίδομα ενοικίου, το επίδομα παιδιών, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η μειωμένη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κ.ά., ο Δωδεκανήσιος βουλευτής σημείωσε πως αυτά στοχεύουν στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, των νέων και στην ελάφρυνση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή, την πάταξη του λαθρεμπορίου και τις περίφημες λίστες, τα οποία στηρίζουν την υπεραπόδοση του προϋπολογισμού.
Τέλος, ο Ηλίας Καματερός ανέδειξε το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που άσκησε και υπηρετεί πολιτικά και ιδεολογικά η Νέα Δημοκρατία, φέρνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εργασιακά δικαιώματα, τη μείωση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος των μικρομεσαίων, την υγεία κ.ά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ