Τοπικές Ειδήσεις

70χρονη υπήχθη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη

Με απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου, έγινε δεκτή η αίτηση μιας 70χρονης, έγγαμης μητέρας τριών ενήλικων τέκνων, για την υπαγωγή της στο νόμο Κατσέλη.
Το δικαστήριο ρύθμισε και «κουρεύει» τις οφειλές της.
Η αιτούσα ηλικίας 70 ετών σήμερα, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών ενήλικων τέκνων, τα οποία είναι ανεξάρτητα από αυτούς και ζουν με τις οικογένειές τους. Η αιτούσα είναι συνταξιούχος όπως και ο σύζυγός της.
Διαμένει μαζί με το σύζυγό της σε διαμέρισμα, συνολικής επιφάνειας 48,83 τ.μ., του οποίου έχει την κυριότητα κατά ποσοστό 100%.
Διαπιστώθηκε ότι έχει περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής, καθώς τα εισοδήματά της δεν επαρκούν για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών της οικογενείας της και την αποπληρωμή των χρεών της, ενόψει του ύψους αυτών και ότι αυτά επιβαρύνονται σήμερα με τόκους υπερημερίας.
Εξάλλου τα εισοδήματά της παρουσιάζουν στα τελευταία χρόνια συνεχή πτωτική πορεία και η μείωση αυτή οφείλεται στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας από το 2010 και ειδικότερα στη μείωση των συντάξεων. Ενόψει αυτών και δεδομένης της μείωσης και της ταυτόχρονης αύξησης της φορολογίας, που συνεπάγεται αύξηση του κόστους διαβίωσης, είναι δεδομένο ότι έχει περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.
Σε χρόνο δε προγενέστερο του έτους από την κατάθεση της αίτησης της είχε αναλάβει χρέη σε τράπεζες συνολικού ύψους 100.584,30 ευρώ.
Το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη της για τρία χρόνια συνολικά με μηνιαίες καταβολές ποσού 300€, συμμέτρως διανεμόμενο προς τις πιστώτριες, οι οποίες θα αρχίσουν το πρώτο τριήμερο εκάστου μηνός, αρχής γενομένης τον πρώτο, μετά τη δημοσίευση της απόφασης, μήνα και για το υπόλοιπο της τριετίας η οποία ξεκινά από την κατάθεση της αιτήσεως.
Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία της και της επιβάλλει την υποχρέωση να καταβάλλει προς τις πιστώτριες για τη διάσωση της κύριας κατοικίας της, ποσό 277,77€ μηνιαίως, για 15 χρόνια (180 μήνες).
Η δόση θα καταβάλλεται εντόκως, χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με το κυμαινόμενο επιτόκιο, που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς αυτό των Πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα ξεκινήσει το πρώτο τριήμερο εκάστου μηνός, αρχής γενομένης του πρώτου μήνα , μετά την πάροδο τριετίας από την κατάθεση της αίτησης.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου