Μπαίνεις στο εναλλακτικό φαρμακείο του Μπάμπη Ευθυμιάδη, κι είναι γεμάτο μυρωδιές βοτάνων και μπαχαρικών. Μεγάλος χώρος, γλαστρούλες με αρωματικά φυτά, ηλιόσποροι… Η άλλη λύση στις θεραπείες και τον ανθρώπινο πόνο.

Είναι πολλά τα χρόνια που έδωσε έμφαση στο κομμάτι αυτό και το έκανε γνωστό στην κοινωνία της Ρόδου. Η αγάπη του για τη Ρόδο ξεκίνησε μόλις το πλοίο της γραμμής έμπαινε στο λιμάνι της, ένα αυγουστιάτικο πρωινό, χαράματα του 1988, με φόντο τη Μεσαιωνική Πόλη. Έμεινα γιατί δημιούργησε οικογένεια και σήμερα είναι πάνω απ’ όλα Ροδίτης. Τα παιδιά του όταν τα ρωτάνε <<τί είστε, Πόντιοι ή Συμιακοί>>, απ’ τις δυό τους ρίζες δηλαδή, απαντάνε: <<είμαστε Pοδίτες>>!

Η επαφή του  με τις εναλλακτικές θεραπείες ξεκινά το 1992 όταν ουσιαστικά ξεκίνησε και η σταδιοδρομία του στο επάγγελμα του
φαρμακοποιού. Η πλειοψηφία τότε δεν γνώριζε, πέρα από τα κυρίως βότανα, τα αιθέρια έλαια και τα φυτικά λάδια. Με τον καιρό, με τα
χρόνια, με την επιμονή και την υπομονή του, καθιέρωσε ‘ένα διαφορετικό φαρμακείο το εναλλακτικό! Και τι του ζητούν οι πελάτες του…Τα πάντα. «Έρχονται, μου λένε το πρόβλημά τους και ότι διάβασαν πως ένα συγκεκριμένο βότανο κάνει γι αυτό. Αυτός είναι και ο δικός μου ρόλος: να ακούσω τι μου λένε και να τους πω αν κάνει, αν το έχουμε, ή τι μπορούμε να κάνουμε. Ταυτόχρονα μπορούμε να τους κάνουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη συγκεκριμένη πάθηση, φυσικά δίχως να αφήσουμε απ΄ έξω το ρόλο του γιατρού, γι αυτό και θα πρέπει να γνωρίζουμε τη θεραπευτική τους αγωγή και το κατά πόσον συμβαδίζει με αυτά που παίρνει ήδη το άτομο», λέει ο Μπάμπης Ευθυμιάδης.

Τα βότανα, κατά τον ίδιο χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες. Αυτά το οποία χρησιμοποιούνται για την αποτοξίνωση των οργάνων του σώματός μας, κι αυτά που χρησιμοποιούνται για το πεπτικό. Υπάρχουν όμως και βότανα που είναι από διάφορα άνθη ή τα μπαχαροειδή τα οποία έχουν αρωματικές ή έντονες γεύσεις και πίνονται πιο ευχάριστα.

Αντίστοιχα, η αρωματοθεραπεία είναι η θεραπεία μέσω των αποστάξεων των αιθέριων ελαίων του κάθε μέρους του βοτάνου. Αυτό σημαίνει ότι το ανάλογο αιθέριο έλαιο έχει τις ιδιότητες που μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό θεραπεία ή την καλλυντική τους χρήση. Τα αιθέρια έλαια τα χρησιμοποιούμε με ορισμένες σταγόνες είτε για εσωτερική είτε για εξωτερική χρήση.

Η μελισσοθεραπεία πάλι; Η μελισσοθεραπεία, πάλι επισημαίνει που σας κάνει τόση εντύπωση, είναι η θεραπεία μέσω των προϊόντων της μέλισσας. Δηλαδή μέλι, γύρη, βασιλικός πολτός, κερί, πρόπολη, δηλητήριο!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ