Αθλητικά

Συμμετοχές από 42 χώρες στο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου

Αθλητές και αθλήτριες από 42 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου.
Οι διοργανωτές εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση προς ενημέρωση, με δηλώσεις και της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Μαριέττας Παπαβασιλείου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Το τίτλο του Διεθνή επιβεβαιώνει απόλυτα ο 7ος Μαραθώνιος της Ρόδου καθώς παρότι απομένει περισσότερος από ένας μήνας μέχρι την τέλεσή του, ήδη οι συμμετοχές από το εξωτερικό είναι πάρα πολλές.
Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από 42 χώρες, αριθμός που πλησιάζει τις συμμετοχές από 45 χώρες στον αγώνα του 2019.
Η Ευρώπη έχει την τιμητική της στον Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου με το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει τις περισσότερες συμμετοχές, μετά φυσικά την Ελλάδα, με 147 άτομα. Ακολουθούν η Γαλλία με 43 και η Γερμανία με 34, ενώ υπάρχουν συμμετοχές από μακρινές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Κολομβία, η Ινδονησία, η Μαγαδασκάρη και η Νέα Ζηλανδία, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται!
«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, έχει εξελιχθεί σε ένα αγώνα-θεσμό για την παγκόσμια δρομική κοινότητα. Έπειτα από το αναγκαστικό διάλειμμα των τελευταίων δύο ετών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που θα πραγματοποιηθεί και πάλι με τη φυσική παρουσία των δρομέων οι οποίοι θα ταξιδέψουν από την Ευρώπη και από μακρινές χώρες του κόσμου μέχρι τη Ρόδο για να λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Υποσχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες μία μοναδική δρομική εμπειρία με ασφάλεια», δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέττα Παπαβασιλείου.
Οι εγγραφές για τον 7ο Μαραθώνιο της Ρόδου που θα γίνει στις 10 Απριλίου 2022 συνεχίζονται για τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Αγώνας 10 χλμ, Αγώνας 5χλμ στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/.
Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης τους τελευταίους 6 μήνες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου