ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εδραιώθηκε στην τετράδα ο Κολοσσός!

Μάκης Δούβαλης 2 λεπτά ανάγνωση
Κολοσσος μπασκετ

Ειναι σημα­ντικό, ακόμη κι όταν δεν παίζει καλά να κερ­δί­ζει… Ο Κολοσ­σός επι­κρά­τησε με 77-64 του Άρη και εδραιώ­θηκε για τα καλά στην τετράδα, έχοντας σε εξαι­ρε­τική μέρα τους Μίλερ και Μομίροφ. Οι ”θαλασσί” δεν ήταν καλοί λόγω της αγω­νι­στι­κής απρα­ξίας, αλλά κατά­φε­ραν να κερ­δί­σουν ξανά τον Άρη και έκαναν ακόμη ένα βήμα για να τερ­μα­τί­σουν (γιατί όχι;) ακόμη και στην τρίτη θέση. Ο Κολοσ­σός μπορεί να έκανε καλό ξεκί­νημα στο Παλέ ντε Σπορ της Καλ­λι­θέας (7-2 και 9-4), ωστόσο με την άμυνα του ο Άρης ήταν αυτός που έλεγξε το ρυθμό του αγώνα στη συνέ­χεια. Οι «θαλασσί» τα… έσπασαν έξω από τα 6.75, δεν μπό­ρε­σαν να βρουν ρυθμό και ο Άρης το εκμε­ταλ­λεύ­θηκε στο έπακρο. Αρχικά ισο­φά­ρισε σε 9-9 με τον Χάνλαν και προη­γή­θηκε για… δεύτερη φορά με τον ίδιο παίκτη (11-12 στο 8’). Από τη στιγμή που ο Κολοσ­σός είχε επι­θε­τικό πρό­βλημα, οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς κατά­φε­ραν να κλεί­σουν το α’ δεκά­λε­πτο με 13-16.

Στη συνέ­χεια, η ομάδα του Ηλία Καν­τζούρη ξεκί­νησε με… γρήγορο 5-0 και προη­γή­θηκε 18-16 (12’), αλλά οι «κιτρι­νό­μαυ­ροι» απά­ντη­σαν και μάλιστα δυνα­μικό. Με τον Κολοσσό να έχει πολύ κακό αμυ­ντικό tranjition, ο Άρης μετέ­τρεψε το 20-18 σε 20-29 (15’), παρου­σιά­ζο­ντας ένα πολύ καλό πρόσωπο, χάρη κυρίως βέβαια στην κακή εικόνα των γηπε­δού­χων. Ο Κολοσ­σός όμως επέ­στρεψε όταν άρχισε να ευστο­χεί από τα 6.75 αλλά και να έχει πιο καθαρό μυαλό στο παι­χνίδι του. Με επι­μέ­ρους σκορ 14-3, οι Ροδίτες απά­ντη­σαν και κατά­φε­ραν να προη­γη­θούν στο ημί­χρονο με 34-32.

Στο β’ ημί­χρονο ο Κολοσ­σός ξεκί­νησε καλύ­τερα και ξέφυγε με 43-37 και 49-42 (25’) με τον Μίλερ, ενώ για πρώτη φορά ξέφυγε με διψήφιο αριθμό πόντων (54-44 στο 26.30’) με τρί­πο­ντο του Φλόιντ. Ο Άρης όμως κατά­φερε να επι­στρέ­ψει και να μειώσει σε 58-52, που ήταν και το απο­τέ­λε­σμα του γ’ δεκα­λέ­πτου.

Στην τελευ­ταία περίοδο οι «θαλασσί» ήταν καλύ­τε­ροι και με τον Μαρ­γα­ρίτη έκαναν το 62-52, με τον Άρη όμως να επι­στρέ­φει χάρη στον Κάουαν και να κάνει το σκορ 65-59. Μετά τις δύο βολές του Χάνλαν (67-62, στο 2.25’ πριν το τέλος), ο Ποτ απά­ντησε με τον ίδιο τρόπο (69-62 στο 2.11’), ενώ ο καθο­ρι­στι­κός Μομί­ο­ροφ με τρί­πο­ντο «έγραψε» το 72-62 (στο 1.33’), οπότε και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα δεκά­λε­πτα ήταν: 13-16, 34-32(ημ.), 58-52, 77-64

Διαι­τη­τές: Κάρδαρης- Σταματόπουλος- Θεονάς

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καν­τζού­ρης): Ξαν­θό­που­λος 1, Μομίροφ 14(4), Ουί­λιαμς 10(2), Μαρ­γα­ρί­της 5, Μίλερ 17, Φλόιντ 8(1), Χατζη­δά­κης 4, Σλα­φτσά­κης 8, Ποτ 10.

ΑΡΗΣ (Καστρί­της): Τζού­στον 2, Κάουαν 24(2), Καμάρας 9(2), Που­λια­νί­της, Πετα­νί­δης, Λόκετ 5, Νετζή­πο­γλου 2, Χάνλαν 20(2), Κώττας 2.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.