Τοπικές Ειδήσεις

Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 7ης Μαρτίου 1948

Κατά τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου οι παρακάτω εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1. Γενικός σημαιοστολισμός, από της 8ης πρωινής ώρας της 5ης Μαρτίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 7ης Μαρτίου 2019, όλων των δημοσίων, Ν.Π.Δ.Δ. και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 6ης και 7ης Μαρτίου 2019.

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Ωρα 20.00: Μουσική παράσταση με τίτλο “Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα” στο Δημοτικό Θέατρο με τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίας”. Στην Αφήγηση θα είναι ο Γρηγόρης Βαλτινός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Ώρα 11.00π.μ.: Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές.
Ώρα 12.00: Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας).
Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται: Βιτζηλαίος Μιχάλης Κ.Φ.Α. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου για “το Μνημείο του Παππά και του Δασκάλου” – Φραγκεσκάκης Νικόλαος Κ.Φ.Α. του 4ου ΓΕΛ Ρόδου για “τον Ανδριάντα του Ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου” – Πιλάτης Βασίλειος Κ.Φ.Α. του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για “την Προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου” – Στυλιανίδης Αθανάσιος Κ.Φ.Α. του 1ου Γυμνασίου Ρόδου για “την Προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου”.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Ώρα 08.00π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.
Ώρα 10.00π.μ.:
– Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.
– Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 09.55π.μ.
– Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο
– Ακολουθεί επιμνημοσύνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας
Ώρα 11.00π.μ.:
ΠΑΡΕΛΑΣΗ
• Επικεφαλής η Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων και κατά σειρά:
• Ανάπηροι, παλαιοί πολεμιστές, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου)
• Ερυθρός Σταυρός
• Λύκειο Ελληνίδων “Εργάνη Αθηνά”
• Λοιπά Σωματεία / Σύνδεσμοι (Σύλλογος Αιμοδοτών, Σύνδεσμος Αγάπης κτλ)
• Ακολουθεί η μεγάλη Ελληνική Σημαία κρατούμενη από γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές των Δωδεκανησιακών νησιών μας.
• Παροικιακοί Δωδεκανησιακοί Σύλλογοι Ρόδου με πρώτο σημαιοφόρο τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών, Χρήστο Καμπόσο με το Σύλλογο Πατμίων (το κοντινότερο νησί των Αρκιών)
• Πολιτιστικοί σύλλογοι κατά σειρά ιδρύσεως
• Σώματα Ελληνικού Οδηγισμού
• Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, Διεθνούς Σχολείου Ρόδου
• Μαθητές Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου
Κλείνει, η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λπ. θα έχει ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνης, ΚΦΑ, Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Βοηθοί ορίζονται οι: κ. Μαντικός Νικόλαος-ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Σταυριά Αναστασία-ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης θα τηρούνται οι οδηγίες των παραπάνω υπευθύνων.
Ώρα 12.00: Με το πέρας της Παρέλασης θα διεξαχθεί επίδειξη ειδικών ασκήσεων ακριβείας από τη διμοιρία επιδείξεων της ΑΔΤΕ
Ώρα 12.10: Εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια στο μαρμάρινο επιτοίχιο επιγραφικό μνημείο-ηρώο του Δημαρχείου Ρόδου προς τιμήν του εκτελεσθέντα από τα Ναζιστικά στρατεύματα Γεωργίου Δασκαλάκη του Ιωάννη
Ώρα 12.30: Μουσικοχορευτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή της ορχήστρας της μεραρχίας και χορευτικών ομάδων παροικιακών συλλόγων με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Ώρα 17.00 μ.μ.: Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.
Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ
ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Στο πλαίσιο του Εορτασμού της Επετείου της 7ης Μαρτίου 1948, την προσεχή Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει την ευθύνη της παρέλασης, ανακοινώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει Αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Επίδειξης “ΖΕΥΣ” για εκτέλεση πτήσης επίδειξης, ορατής από το χώρο όπισθεν του Περιφερειακού Μεγάρου, αμέσς μετά τη λήξη της παρέλασης.
Η ακριβής ώρα έναρξης της επίδειξης είναι 12.30μ.μ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου