Τοπικές Ειδήσεις

Αυτοψία του δημάρχου Ρόδου στα εκτελούμενα έργα

Μια σειρά από εργολαβίες στο κέντρο της πόλης βρίσκονται σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο από το δήμο Ρόδου. Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές η δημοτική αρχή φουλάρει τις μηχανές και προβαίνει σε λίφτινγκ της βιτρίνας της πόλης! Όπως δηλώνει ο δήμαρχος, ο οποίος πραγματοποίησε χθες αυτοψία στα εκτελούμενα έργα, συνοδευόμενος από τα τοπικά ΜΜΕ, οι διαδικασίες για την εκτέλεση των έργων έχουν ξεκινήσει καιρό πριν. Συμπτωματικά, η ολοκλήρωση κάποιων μεγάλων παρεμβάσεων και η εκτέλεση νέων εργολαβιών συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου
Την ανατολική και βόρεια όψη του δημαρχείου καλύπτουν σκαλωσιές καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έργο που έχει να κάνει με την αντικατάσταση των κουφωμάτων και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου. «Η ενεργειακή αναβάθμιση της ανατολικής και βόρειας όψης του δημαρχείου έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος» με προϋπολογισμό 520.000 ευρώ. Προβλέπει την αντικατάσταση των κουφωμάτων και την αντικατάσταση όλων των σαθρών πωρόλιθων.
Παράλληλα, επειδή τα 520.000 ευρώ δεν αρκούν για όλο το κτήριο, υπάρχει μελέτη σε εξέλιξη συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ από ίδιους πόρους, ενταγμένη στο τεχνικό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει τη μόνωση, του δημαρχιακού μεγάρου στη νότια και δυτική όψη», δήλωσε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.
Το Εθνικό Θέατρο
Για το Εθνικό Θέατρο ο δήμαρχος δήλωσε: «Στο εθνικό θέατρο βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία για την αποκατάσταση της ανατολικής όψης και των σαθρών σημείων. Γίνονται δηλαδή σημειακές παρεμβάσεις όπου υπάρχει πρόβλημα. Από το δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο έχει εγκριθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση της ΠΝΑΙ για να γίνει η αποκατάσταση του συνόλου των εξωτερικών όψεων και των κουφωμάτων. Μένει όμως να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό. Έχει ήδη ανατεθεί σε τεχνική εταιρεία η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την εκπόνηση της μελέτης και πιστεύω ότι σε ένα εξάμηνο θα έχουμε το σύνολο των μελετών έτσι ώστε να δημοπρατήσουμε το σύνολο του έργου που προφανώς θα γίνει σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση θα γίνουν οι κτηριακές παρεμβάσεις και σε δεύτερη φάση θα γίνει η τοποθέτηση του «ξενοδοχειακού» εξοπλισμού. Η μελέτη προβλέπει μείωση των θέσεων σε 750 περίπου. Ταυτόχρονα δημιουργούνται τρεις μικρές υποαίθουσες για παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις των 60-70 ατόμων κλπ». Ο δήμαρχος μίλησε ακόμα για την αντικατάσταση των κυβόλιθων στις οδούς Αμερικής και Λαμπράκη, για τα πεζοδρόμια, για το παλιό νοσοκομείο, για το Ήχος και Φως και για τη βίλα Ακάβη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου