Τοπικές Ειδήσεις

Νέα προθεσμία για τον διαγωνισμό LED έλαβαν μέλη της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής

Για την 26η Μαρτίου 2019 μετατέθηκε η υποβολή ενιαίου υπομνήματος έγγραφων εξηγήσεων από μέλη της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων στην πορεία του δημόσιου, ανοικτού, ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: «Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δίκτυο Οδικού Φωτισμού της Νήσου Ρόδου με την Προμήθεια & εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED», προϋπολογισμού δαπάνης 4.535,638,52 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24% που θα καλυφθεί από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ζητήθηκε συγκεκριμένα νέα προθεσμία αντί της 8ης Μαρτίου 2019, που είχε προσδιοριστεί και χορηγήθηκε αρμοδίως από τον κ. Πταισματοδίκη.
Θυμίζουμε ότι, πέραν της μηνυτήριας αναφοράς, που έχει υποβάλει για το θέμα ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών (αρμοδίου για θέματα διαφθοράς) τον Μάρτιο του 2018 η προκαταρκτική δικογραφία, που σχηματίστηκε είχε άλλη αφετηρία.

Ειδικότερα η αναφορά του κ. Κόκκινου, συσχετίστηκε με προηγούμενη προκαταρκτική δικογραφία, που σχηματίστηκε μετά την υποβολή αναφοράς της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «A.C.A.», που εδρεύει στην ΒΙ.ΠΕ. Σερρών, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, η οποία και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, για το σκέλος της, που αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω τοπικής αρμοδιότητας.
Ο κ. Κόκκινος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», έχει προτείνει ως μάρτυρες για την απόδειξη των όσων διατείνεται, τον προϊστάμενο και δύο υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Κουνάκη και 3 μέλη της μειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής και συγκεκριμένα τους κ.κ. Ελευθερία Φτακλάκη, Τζωρτζή Μακρυωνίτη και Αννα Μαυρουδή. Επιπλέον πρότεινε ως μάρτυρα τον γραμματέα της Οικονομικής Επιτροπής.
Εχει καταθέσει σχετικά μηχανολόγος μηχανικός, εκπρόσωπος της εταιρείας «Στήριξις Τεχνική ΑΕ» και η κ. Λίτσα Φτακλάκη.
Θυμίζουμε ακόμη ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αντώνης Χατζηιωάννου, Τζωρτζής Μακρυωνίτης και Αννα Μαυρουδή, προσέφυγαν με αναφορά τους ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με αίτημα τον έλεγχο του επίμαχου διαγωνισμού, ο πρώτος ως περιφερειακός σύμβουλος και οι λοιποί και ως μέλη της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν εξάλλου ότι πέραν της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται η όλη υπόθεση προσλαμβάνει και αστική διάσταση ενώπιον πολιτικών δικαστηρίων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ειδικότερα ότι η εταιρεία «Στήριξις Τεχνική ΑΕ» έχει ήδη υποβάλει αγωγή από αδικοπραξία εις βάρος περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και ζητεί αποζημίωση για βλάβες που όπως υποστηρίζει υπέστη από συνέντευξη, αναρτήσεις και σχόλιά του σε αναρτήσεις τρίτων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, τόσο για τον επίμαχο διαγωνισμό όσο και για τον διαγωνισμό του φράγματος του Γαδουρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου