ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάθεση Βενιζέλου ζητεί η εισαγγελέας στη δίκη Παπακωνσταντίνου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βενιζέλος

Να κα­τα­θέ­σει με­τα­ξύ άλλων και ο Ευάγ­γε­λος Βε­νι­ζέ­λος ζητά η ει­σαγ­γε­λέ­ας της έδρας στη δίκη του Γιώρ­γου Πα­πα­κων­στα­ντί­νου για τη λίστα Λα­γκάρντ. Η γραμ­μα­τέ­ας του πρό­ε­δρου του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Μπέλ­μπα που κα­τέ­θε­σε σή­με­ρα πα­ρα­δέ­χτη­κε ότι εκεί­νη είχε τον κω­δι­κό πρό­σβα­σης σε ηλε­κτρο­νι­κό υπο­λο­γι­στή «Σοφία», όπως είχε κα­τα­θέ­σει η πρώην συ­νερ­γά­τι­δα του κ. Πα­πα­κων­στα­ντί­νου Σοφία Ρί­τσου.

Επο­μέ­νως είναι αυτή που την 1η Οκτ. του 2012 εμ­φα­νί­ζε­ται βάσει στοι­χεί­ων να δια­βά­ζει μέρος της λί­στας Λα­γκάρντ και όχι η κ. Ρί­τσου, όπως είχε υπο­στη­ρι­χθεί αρ­χι­κά. Η κυρία Μπέλ­μπα που είναι γραμ­μα­τέ­ας του κ. Βε­νι­ζέ­λου από το 2005 είπε στην κα­τά­θε­ση της ότι τον Αύ­γου­στό του 2011, ήρθε ο Ιω­άν­νης Διώ­της και έδωσε ένα στι­κά­κι στον κ. Βε­νι­ζέ­λο και κά­ποιες σε­λί­δες, χωρίς όμως εκεί­νη να γνω­ρί­ζει το πε­ριε­χό­με­νο του.

Το στι­κα­κι αυτό εκεί­νη το έβαλε σε ένα κουτί και το κλεί­δω­σε σε ένα ντου­λά­πι των γρα­φεί­ων του ΠΑΣΟΚ το οποίο ήταν ασφα­λές. ‘Όταν έγινε ο θό­ρυ­βος ο κ. Βε­νι­ζέ­λος ζή­τη­σε από την μάρ­τυ­ρα το επί­μα­χο στι­κά­κι (2.10.2012) και εκεί­νη το άνοι­ξε για να δει αν είναι το συ­γκε­κρι­μέ­νο, το ξα­νά­νοι­ξε πριν το δώσει στον κ. Βε­νι­ζέ­λο και στη συ­νέ­χεια το έβαλε σε φά­κε­λο και το έστει­λε με αστυ­νο­μι­κό στο Μα­ξί­μου.

Όπως είπε η μάρ­τυ­ρας ο κ. Βε­νι­ζέ­λος δεν χει­ρί­ζε­ται υπο­λο­γι­στή και επο­μέ­νως δεν είχε ει­κό­να του πε­ριε­χο­μέ­νου. Ισχυ­ρί­στη­κε ότι το στι­κά­κι το είχε δει μόνο εκεί­νη.

Η ει­σαγ­γε­λέ­ας της έδρας Ξένη Δη­μη­τρί­ου πρό­τει­νε να κλη­τευ­θεί να κα­τα­θέ­σει ο πρώην αντι­πρό­ε­δρος της Κυ­βέρ­νη­σης, η διευ­θύ­ντρια δη­μο­σί­ων σχέ­σε­ων του υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών που πήγε στο Πα­ρί­σι να φέρει το νέο CD με την επί­μα­χη λίστα Σμα­ρά­γδα Πι­τέ­μη και ο Νίκος Πα­να­γιω­τό­που­λος που πήρε το στι­κά­κι από τον τότε οι­κο­νο­μι­κό ει­σαγ­γε­λέα Γρη­γό­ρη Πε­πό­νη και τον Χρί­στο Αθα­να­σί­ου.

Το δι­κα­στή­ριο διέ­κο­ψε για απο­φα­σί­σει επί της πρό­τα­σης της ει­σαγ­γε­λέ­ως.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.