Ειδήσεις

Σε λειτουργία το αιμοδυναμικό – Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Δ. Κρεμαστινός

Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι ιστορική στιγμή για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα γιατί πρώτη φορά στο Νοσοκομείο μας άρχισαν να γίνονται στεφανιογραφίες και από τη Δευτέρα και αγγειοπλαστικές (μπαλονάκι).

Έτσι κατά τον καλύτερο τρόπο θα αντιμετωπίζονται τα εμφράγματα, με προοπτική η διαδικασία του εμφράγματος να σταματά και να αποφεύγεται η νέκρωση της καρδιάς.

Με συνεχή εποπτεία της πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ θα επιχειρηθεί και αντικατάσταση βαλβίδων της καρδιάς χωρίς εγχείρηση.

Όμως το μεγάλο επίτευγμα είναι ότι αν ένας άρρωστος προσέλθει στο νοσοκομείο σε προεμφραγματική κατάσταση ή λίγη ώρα μετά από την έναρξη του εμφράγματος, θα μπορεί τελικά να αποφύγει την εγκατάσταση του εμφράγματος.
Η Ρόδος διευκολύνει αυτές τις περιπτώσεις γιατί οι αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι μικρές και μέσα σε λίγα λεπτά, αυτός που αισθάνεται έναν πόνο στην καρδιά, θα μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο μας και να τυχαίνει της ανάλογης φροντίδας.

Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είδα να πραγματοποιείται αυτή η αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και θα είμαι ακόμα πιο ευτυχής όταν αρχίσει να λειτουργεί και το Ογκολογικό Κέντρο, που φαίνεται να είναι και αυτό πολύ κοντά, για την αντιμετώπιση του καρκίνου, με ακτινοθεραπείες.

Θεωρώ ότι η αναβάθμιση αυτή του Νοσοκομείου μας θα του εξασφαλίσει κάλυψη των κλινών του 100% γιατί σήμερα η πληρότητά του κυμαίνεται στο 50%, αφού οι συμπατριώτες μας καταφεύγουν στα μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καρδιοπάθειες και τους καρκίνους, που είναι οι πρώτες αιτίες θανάτου στη χώρα μας και φυσικά στη Δωδεκάνησο.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου