Ειδήσεις

Ολη η αλήθεια για τις “κάμερες” στο κέντρο της Ρόδου

Aναστάτωση προκλήθηκε από αδέσποτες φήμες που έφεραν την αστυνομία να εγκαθιστά κάμερες σε εφαρμογή ενός σχεδίου παρακολούθησης των πολιτών, ενός “μεγάλου αδελφού” στην πόλη της Ρόδου.

Η δημοτική αρχή με ανακοίνωση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Μιχάλης Χριστοδούλου έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Στα πλαίσια του έργου ΄΄ΔΙΑΥΛΟΣ΄΄, εταίρος του οποίου είναι ο Δήμος Ρόδου, εγκαθίστανται ανιχνευτές μέτρησης κυκλοφοριακών δεδομένων, σε διάφορα επιλεγμένα σημεία στη πόλη της Ρόδου.
Οι παραπάνω ανιχνευτές έχουν ως μοναδικό σκοπό την άντληση κυκλοφοριακών δεδομένων (κυκλοφοριακός φόρτος και ταχύτητα), με σκοπό την πληροφόρηση των μετακινούμενων οχημάτων στη πόλη της Ρόδου σχετικά με το επίπεδο της κυκλοφοριακής κατάστασης και την ενημέρωση τους για την ύπαρξη εκτάκτων κυκλοφοριακών συμβάντων, όπου θα επιτυγχάνεται μέσω των ήδη εγκατεστημένων πινακίδων στην περιοχή Κρητικά και στην έξοδο από το Λιμάνι της πόλης.
Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού, ανίχνευσης, ή καταγραφής οποιασδήποτε οπτικής πληροφορίας (εικόνας) και δεν δύναται ο συγκεκριμένος εξοπλισμός τεχνικά με καθοιονδήποτε άλλο τρόπο να ανιχνεύει, να καταγράφει, ή να βιντεοσκοπεί ανθρώπους, κτήρια, ή αριθμούς πινακίδων αυτοκινήτων”.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου