Ρεπορτάζ

Αμηχανία και ανησυχία σε όλες τις παρατάξεις!

Πρωτοβουλίες, που είναι εξαιρετικά δύσκολο, πάντως, να καρποφορήσουν, για τη σύνθεση των δυνάμεων της κεντροδεξιάς στο νησί της Ρόδου, στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου, ανέλαβε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ, κ. Τάκης Μιχαήλου μετά από επαφές που είχε με επιτελείς της Συγγρού.

Μετά τη διαπίστωση συγκεκριμένα ότι ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Ζωντανός, στο τελευταίο διάστημα έδινε γραμμή σε κομματικά στελέχη υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Στράτου Καρίκη, ο οποίος ήταν εξάλλου και ο μόνος που ζήτησε τη στήριξη του κόμματος, και με δεδομένο ότι μετά την εκδήλωση της υποψηφιότητας του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, παρουσιάστηκαν διαλυτικές καταστάσεις, ο κ. Μιχαήλου, που έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του τελευταίου, ζήτησε να αναθεωρηθεί συνολικά η στάση της Συγγρού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Μιχαήλου ζήτησε αρμοδίως να αξιολογηθεί η πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε η Νέα Δημοκρατία στην περιοχή, με την οποία μετρήθηκε η δυναμική των δύο υποψηφίων και ταυτόχρονα να γίνει ακόμη μια για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ζητηθεί από εκείνον που δεν έχει το προβάδισμα να συνταχθεί με το ψηφοδέλτιο του άλλου.

Έχει εξάλλου καταστεί σαφές ότι κανείς εκ των κ.κ. Χ. Χατζηευθυμίου και Στράτου Καρίκη, δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αξιόμαχο ψηφοδέλτιο με δεδομένο ότι προσεγγίζουν υποψήφιους από την ίδια δεξαμενή πολλοί εκ των οποίων, εξαιρετικά αξιόλογοι, αρνούνται να μπουν στη διαδικασία της αντιπαράθεσης.

Την ίδια πρόταση, της διενέργειας δημοσκοπήσεων, είχε κάνει και η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτή από την πλευρά Καρίκη.

Το ζήτημα πάντως απασχολεί σοβαρά το κόμμα και για το λόγο αυτό την Πέμπτη συγκαλείται εκ νέου συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, προκειμένου να καταβληθεί ακόμη μια προσπάθεια σύγκλισης των δύο συνδυασμών.

Δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι ο κ. Χατζηευθυμίου, απηύθυνε χθες δημόσια πρόσκληση στους συνυποψηφίους του για τη δημιουργία μιας και μόνο παράταξης στις δημοτικές εκλογές…

“Να ενωθούν όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην πρόοδο και στις ριζοσπαστικές αλλαγές, ανοιχτά, δημοκρατικά και χωρίς αποκλεισμούς, γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει μια Νέα Αρχή, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον του τόπου και μάλιστα κάτω από τη σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία”.

Παρότι η πρόσκληση απευθυνόταν σε όλους, κοινός τόπος στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι ο κ. Χατζηευθυμίου άνοιξε την πόρτα της συζήτησης στον κ. Καρίκη.

Ο τελευταίος στο μεταξύ με δήλωσή του απευθύνθηκε στους υποψηφίους δημάρχους κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκο και Γιώργο Υψηλάντη, επισημαίνοντας ότι «δίνουν τη σιγουριά για τη διεξαγωγή ενός άριστου προεκλογικού αγώνα με ήθος, σύνεση και χαμηλούς τόνους».

Η δήλωση του Στράτου Καρίκη δεν απευθυνόταν στον Χατζή Χατζηευθυμίου, γεγονός που δεν κρίθηκε ως καλός οιωνός.
Ο κ. Καρίκης λίγη ώρα αργότερα απηύθυνε νέα ξεχωριστή ανακοίνωση αναφερόμενος αποκλειστικά στον κ. Χατζηευθυμίου:

“Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης σήμερα της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου χαιρετίζω την υποψηφιότητά του και του εύχομαι κάθε επιτυχία”.

Στο μεταξύ εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι με την υποψηφιότητα Καρίκη έχει ταχθεί σιωπηρώς επί του παρόντος ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος είχε σύμφωνα με τις πληροφορίες επαφές με τον κ. Κώστα Ταρασλιά και του ζήτησε ευγενικά να συνταχθεί με τον κ. Καρίκη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η στήριξή του αποτελεί αντιστάθμισμα σε αυτήν που του δίνει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Ταρασλιάς, που έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Χ. Χατζηευθυμίου και θα ανακοινώσει δημόσια την απόφασή του αυτή σήμερα, φέρεται να αρνήθηκε.
Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ότι ο “αρραβώνας” του κ. Στέργου Στάγκα και των υποψηφίων της παράταξης “Η Ρόδος Μπροστά” από την Ιαλυσό με τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, περνά… κρίση.

Ο κ. Στάγκας φέρεται να δέχεται πιέσεις από τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας κ. Γ. Ιατρίδη να μην συνταχθεί με τον κ. Χατζηδιάκο, προειδοποιώντας μάλιστα ότι δεν θα τον στηρίξει διότι στον ίδιο συνδυασμό μετέχει ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης.

Πέραν τούτου, οι οικογένειες των 57 συμβασιούχων της ΔΕΥΑΡ αλλά και στελέχη της παράταξης “Η Ρόδος Μπροστά” από την Ιαλυσό, φέρονται να διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Χατζηδιάκου του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Ι. Αφεντούλη, τον οποίο θεωρούν συνυπαίτιο για την απόλυσή τους και δεν επιθυμούν να συνυπάρξουν σε συνδυασμό μαζί του.

Το ενδεχόμενο έτσι να είναι υποψήφιος με τον κ. Καρίκη ο κ. Σάγκας, δεν θα πρέπει να φαντάζει απίθανο.
Κρίση όμως διέρχεται και η σχέση του κ. Χατζηδιάκου με την οικογένεια Κρεμαστινού. Η κ. Λίτσα Κρεμαστινού, όπως έγραψε η “δημοκρατική” είχε επαφές με τον κ. Καρίκη, ενώ φέρεται να έχει αποκλείσει τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Χατζηδιάκου!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής κ. Δημ. Κρεμαστινός είναι χολωμένος με τον κ. Χατζηδιάκο, διότι χαίρει της στήριξης του τ. Υπουργού κ. Γ. Νικητιάδη, όπως και ο κ. Γ. Μαχαιρίδης, ενώ η κ. Λίτσα Κρεμαστινού θεωρεί επιπλέον ότι για τη μη κάθοδο στις εκλογές του κ. Στάθη Κουσουρνά ευθύνεται ο κ. Χατζηδιάκος.
Το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι γαλήνιο…

Ο πρώην δήμαρχος Αφάντου και αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα από 50 νέα άτομα και ζητά επιμόνως τη σύγκληση της παράταξης Κουσουρνά για να εκθέσει εκ νέου την υποψηφιότητά του.
Αναμένει μήπως μετά την κατάθεση της περιβόητης πλέον «τροπολογίας Σηφουνάκη» κινηθούν οι διαδικασίες για τη διαίρεση του ενιαίου δήμου αν και προγραμματίζει να ανακοινώσει αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές την προσεχή Δευτέρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου