ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοδικός ο αριθμός των κρουσμάτων στη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID-19

Συ­νε­χί­ζει να κι­νεί­ται ανο­δι­κά ο αριθ­μός των κρου­σμά­των κο­ρω­νοϊ­ού στην Ρόδο, κα­τα­γρά­φο­ντας κα­θη­με­ρι­νά από 300 έως και 400 κρού­σμα­τα! Στο Γε­νι­κό Νο­σο­κο­μείο Ρόδου, νο­ση­λεύ­ο­νταν μέχρι χτες 43 άτομα με 4 ακόμη δια­σω­λη­νω­μέ­νους (ο ένας 60 ετών και οι άλλοι άνω των 70) ενώ δεν ση­μειώ­θη­κε κα­νέ­νας θά­να­τος.

Όπως δή­λω­σε στην «δ» ο Διευ­θυ­ντής της Α’ Πα­θο­λο­γι­κής Κλι­νι­κής στο Γε­νι­κό Νο­σο­κο­μείο Ρόδου, πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής Νο­σο­κο­μεια­κών Λοι­μώ­ξε­ων και διευ­θυ­ντής της ια­τρι­κής υπη­ρε­σί­ας, κ. Στέ­λιος Κα­ρα­τα­πά­νης:

«Υπάρ­χει τε­ρά­στιο πρό­βλη­μα με τις ΜΕΘ. Δεν υπάρ­χουν δια­θέ­σι­μες κλί­νες για να με­τα­φέ­ρου­με εκεί κά­ποιον δια­σω­λη­νω­μέ­νο που είναι άμεση ανά­γκη να νο­ση­λευ­τεί. Η Κρήτη, μας ξε­κα­θά­ρι­σε ότι δεν υπάρ­χει καμία κενή θέση ενώ στην υπό­λοι­πη Ελ­λά­δα, υπάρ­χει σο­βα­ρό πρό­βλη­μα αφού όλες οι κλι­νι­κές είναι γε­μά­τες. Η κα­τά­στα­ση είναι πολύ σο­βα­ρή…»

Όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή» σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του ΓΝ.Ρόδου, μόνο τον μήνα Ια­νουά­ριο κα­τα­γρά­φη­καν συ­νο­λι­κά 16 θά­να­τοι –στην πλειο­ψη­φία τους ανεμ­βο­λί­α­στοι ή εμ­βο­λια­σμέ­νοι ηλι­κιω­μέ­νοι μόνον με δύο δό­σεις- ενώ οι νο­ση­λεί­ες είναι σε στα­θε­ρό αριθ­μό πάνω από 40 αυτή την εβδο­μά­δα με αρ­κε­τούς δια­σω­λη­νω­μέ­νους.

Την ίδια ώρα, σε στα­θε­ρό αριθ­μό πα­ρα­μέ­νουν τα κρού­σμα­τα που κα­τα­γρά­φο­νται κα­θη­με­ρι­νά στα σχο­λεία του Νομού Δω­δε­κα­νή­σου κυ­ρί­ως της Πρω­το­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης-πε­ρί­που 60 την ημέρα σε μα­θη­τές και 20 σε εκ­παι­δευ­τι­κούς.

Στην Δευ­τε­ρο­βάθ­μια Εκ­παί­δευ­ση τα κρού­σμα­τα κυ­μαί­νο­νται σε μο­νο­ψή­φιο αριθ­μό για τους μα­θη­τές και σχε­δόν κα­νέ­να για τους κα­θη­γη­τές.

ΕΚΛΕΙ­ΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΧΟ­ΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ

Χτες, έκλει­σε η Α’ τάξη του δη­μο­τι­κού σχο­λεί­ου στην ακρι­τι­κή Κάσο, αφού νό­ση­σαν οι τέσ­σε­ρις από τους επτά μα­θη­τές!

Όπως δή­λω­σε ο δή­μαρ­χος Κάσου κ. Μι­χά­λης Ερω­τό­κρι­τος ήταν μια ανα­γκαία από­φα­ση αφού τα κρού­σμα­τα είναι πολλά: «Ξε­κί­νη­σε ιχνη­λά­τη­ση και οι ασθε­νείς που είναι θε­τι­κοί στον κο­ρω­νο­ϊό είναι σε κα­ρα­ντί­να. Ευ­τυ­χώς δεν υπάρ­χουν βαριά νο­σού­ντες αφού το 98% των κα­τοί­κων είναι εμ­βο­λια­σμέ­νοι».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.