Ειδήσεις

Στις 12 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί για 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca

Τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών αποφάσισε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 12 Φεβρουαρίου ενώ στις 8 του μήνα η Ελλάδα θα παραλάβει 410.000 δόσεις εμβολίου.

Για τον τρόπο με τον οποίο μάλιστα θα εμβολιαστούν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους μάλιστα διευκρίνισε πως πλέον θα υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα που θα τρέχουν ταυτόχρονα, αλλά δεν θα διασταυρώνονται.

Το πρώτο θα είναι ο εμβολιασμό των άνω των 80 ετών με το εμβόλιο της Pfizer και το δεύτερο ο εμβολιασμός των 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ειδικότερα ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ένα σύστημα είναι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή και δίπλα από αυτό θα ανοίξουμε ένα δεύτερο που θα αφορά στη διενέργεια εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, με πρώτη ηλικιακή κατηγορία που θα ανοίξουμε για αυτούς τους εμβολιασμούς θα είναι η 60-64.

Τι θα ισχύσει με τα ραντεβού

Τα δύο συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που είναι άνω των 80 ετών θα μπορεί να κλείσει ραντεβού μόνο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι πολίτες της κατηγορίας 60-64 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα με εμβόλια AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 12 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, όταν θα έχει οριστικοποιηθεί το πλάνο παραδόσεων από την εταιρεία.

Πηγή : in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου