Ειδήσεις

Τα επιχειρήματα της υποψηφιότητας του Μπενέτου Σπύρου από το Δημήτρη Γάκη

Η τοποθέτηση / εισήγηση του Δημήτρη Γάκη στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την επιλογή των υποψηφιοτήτων για τους επικεφαλής των συνδυασμών για τις Περιφέρειες της χώρας (1-2 Φεβρουαρίου 2014):

Ο Δημήτρης Γάκης, στηρίζοντας την υποψηφιότητα για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, τονίζοντας ότι οι εκλογές του Μαΐου 2014,είναι μια πολιτική – αυτοδιοικητική μάχη για την ελπίδα και την ανατροπή, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Σε αυτή τη συγκυρία θα πάμε με αισιοδοξία και έμπνευση, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό. Η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα χρειαστεί να τη δώσουμε με συλλογικότητα, με την αίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί, με γενικό προσκλητήριο στα νησιωτικά κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις γενιές των πολιτών. Στη μάχη αυτή, κανείς δεν περισσεύει. Ειδικά για τις Περιφέρειες, αυτές θα πρέπει να σχεδιάσουν ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για τον τόπο τους, στη βάση της συμμετοχής, του κοινωνικού έλεγχου, της αειφόρας ανάπτυξης, όπως ακριβώς το οραματιζόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου συντάσσονται μαζί μας.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα για το Νότιο Αιγαίο, μιλώντας για την προσωπικότητα του κ. Σπύρου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής:
«Ο Μπενέτος Σπύρου – Μπενέτος είναι το μικρό του όνομα, έτσι τον ξέρουν όλοι – είναι καθαρά ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης γεμάτος ευαισθησίες για τον τόπο του, για το νησί του. Όποιος έχει επισκεφτεί τους Λειψούς, στους οποίους είναι δήμαρχος για 27 χρόνια, θα διαπιστώσει την αναπτυξιακή τους δυναμική πορεία που εδράζεται στις οικολογικές ευαισθησίες του Μπενέτου. Οι Λειψοί θεωρούνται πανελλαδικά ένα πρότυπο οικολογικής ανάπτυξης. Δεν θα βρεις πλαστικό στα μαγαζιά του ούτε ομπρέλες στις παραλίες. Με επιμονή διατήρησε το νησιώτικο χρώμα των Λειψών, με την αγωνιστικότητα του, κατάφερε να διατηρεί ζωντανές τις κοινωνικές δομές της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας στο νησί. Είναι ο δήμαρχος που υπερασπίζεται με πάθος το δημόσιο χαρακτήρα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και του μεταφορικού ισοδύναμου. Την ίδια εκτίμηση χαίρει σε όλη τη Δωδεκάνησο. Τα 27 χρόνια δημαρχίας όχι μόνο φθορά δεν του προκάλεσαν αλλά αντίθετα τον ατσάλωσαν και τον εξόπλισαν με ένα αυτοδιοικητικό ήθος που στηρίζει όλη η τοπική κοινωνία. Για τη δράση, τη στάση του στα κοινά και το ήθος του είναι γνωστός στο πανελλήνιο.
Αν θέλετε ένα σύμμαχο – συνοδοιπόρο για την ανατροπή που οραματιζόμαστε, ώστε να συνεργαστούμε μαζί του με κοινό στόχο τη διαμόρφωση μιας Περιφέρειας που δημιουργεί και αναπτύσσεται, τότε – υπερψηφίστε την επιλογή του Μπενέτου για το Νότιο Αιγαίο».

Τέλος, ο βουλευτής είπε για την 14η υποψηφιότητα – για το Δήμο Αθηναίων: «Εμείς οι Δωδεκανήσιοι, νοιώθουμε επιπλέον περήφανοι για την επιλογή του εκ Νισύρου καταγόμενου Γαβριήλ Σακελλαρίδη για την θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων. Ο Γαβρήλος, είναι ένα διαμάντι που θα «τυφλώσει» με την αυθεντική του λάμψη».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου