Ρεπορτάζ

Ενημέρωση των μαθητών για αποφυγή των εξαρτήσεων από την Περιφέρεια

Να ενημερώσει σωστά τους μαθητές ώστε να αποφεύγουν τις εξαρτήσεις από το διαδίκτυο, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, θα επιχειρήσει και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε χθες η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κ. Δέσποινα Μουτάφη, υπογραμμίζοντας πως θα εφαρμοσθεί και φέτος ειδικό πρόγραμμα που σκοπό θα έχει να ευαισθητοποιήσει τους νέους.
«Θέλουμε με την αρωγή του κέντρου «ΔΙΟΔΟΣ» να δημιουργηθεί ένα κλιμάκιο που θα επισκέπτεται τα νησιά της Δωδεκανήσου και θα ενημερώνει τους μαθητές για τους κινδύνους που διατρέχουν αν εξαρτηθούν από το ίντερνετ, από το αλκοόλ και από τα ναρκωτικά», εξήγησε η κ. Μουτάφη και πρόσθεσε πως οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν πως οι νέοι στα Δωδεκάνησα έχουν αρχίσει να έχουν μεγάλη έφεση και στο αλκοόλ.

«Δυστυχώς οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν πως οι νέοι μας έρχονται νωρίς σε επαφή με το αλκοόλ. Εμείς θέλουμε οι επιστήμονες της περιοχής μας να ενημερώνουν τα παιδιά ακόμη και για θέματα που θεωρούνται ταμπού και έχουν να κάνουν με την υγεία. Πρέπει να έχουν οι νέοι σωστή ενημέρωση», δήλωσε η κ. Μουτάφη και πρόσθεσε πως θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
«Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας θα μας δώσει τη δυνατότητα να στέλνουμε επιστημονικό προσωπικό στα σχολεία και να ενημερώνει τους μαθητές για τις εξαρτήσεις και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον προαγωγή της υγείας», δήλωσε η κ. Μουτάφη και πρόσθεσε πως η ενημέρωση θα γίνεται σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.
«Είναι υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόζει ανάλογα προγράμματα σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει αυτά να είναι κομμάτια του εκπαιδευτικού προγράμματος. Δεν θα πρέπει να εξαρτώνται οι μαθητές από την επιθυμία του εκάστοτε εκπαιδευτικού για να τα ενημερώσει για καίρια ζητήματα», δήλωσε η κ. Μουτάφη. Σε ερώτηση σχετικά με τους φορείς που μπορούν να συμβάλουν στην ενημέρωση των μαθητών, η κ. Μουτάφη δήλωσε:

«Στα Δωδεκάνησα λειτουργούν δύο κέντρα. Υπάρχει συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Ρόδου και Κω και με το ΚΕΛΠΝΟ. Στην προσπάθεια αυτή μπορούν να βοηθήσουν και μη κυβερνητικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε».
Η κ. Δέσποινα Μουτάφη δήλωσε πως σε λίγο καιρό κλιμάκια γιατρών θα αρχίσουν να πραγματοποιούν επισκέψεις στα νησιά του νομού μας.
«Το Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας έχει ακινητοποιηθεί. Το κενό που δημιουργήθηκε θα καλύψουν και φέτος οι αποστολές γιατρών στα νησιά», δήλωσε η κ. Μουτάφη και πρόσθεσε πως στις αποστολές θα μετέχουν διάφορες ειδικότητες γιατρών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου