Ειδήσεις

Πρόστιμο €5.000 για όσους δεν τηρήσουν το πλαφόν στο PCR

Στα 47 ευρώ «κλείδωσε» η τιμή του μοριακού τεστ. Στην υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΦΕΚ, ορίζονται ως ανώτατα όρια τιμών πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών, μη συνυπολογιζομένου σε αυτά του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α), τα ακόλουθα:

1) Για το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR:

α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 35 ευρώ και

β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 12 ευρώ.

2) Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test), ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας, περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στα φαρμακεία, στα ιδιωτικά ιατρεία και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης, το ποσό των 10 ευρώ.

Τα ανώτατα όρια τιμών χρέωσης που προβλέπονται στη δειγματοληψία (περ. 1β) και στο rapid test (πε. 2) δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, ιδιωτικών κλινικών, φαρμακείων και ιδιωτικών ιατρείων, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση. Ενώ σε περίπτωση μη ανάρτησης σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, του τιμοκαταλόγου που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου