ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό – «Κανένας λόγος ανησυχίας», δηλώνει ο Θεοδωρικάκος

news room 2 λεπτά ανάγνωση
αστυνομία

Πάνω από 2.000 αστυ­νο­μι­κοί είναι σε καρα­ντίνα επειδή έχουν προ­σβλη­θεί από τον κορω­νοϊό, ενώ μόνο στη Γενική Αστυ­νο­μική Διεύ­θυνση Αττικής κατα­γρά­φο­νται τα περισ­σό­τερα ενεργά κρού­σματα, με του­λά­χι­στον 825 άτομα να έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Την ίδια ώρα, ο υπουρ­γός Προ­στα­σίας του Πολίτη Τάκης Θεο­δω­ρι­κά­κος στο περι­θώ­ριο της συνά­ντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ ρωτή­θηκε αν τα κρού­σματα κορω­νοϊού έχουν προ­κα­λέ­σει προ­βλή­ματα στην Ελλη­νική Αστυ­νο­μία και απά­ντησε πως «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι τμήμα της κοι­νω­νίας και υπάρ­χουν αστυ­νο­μι­κοί οι οποίοι έχουν νοσήσει».

Ο κ. Θεο­δω­ρι­κά­κος πρό­σθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα απο­λύ­τως πρό­βλημα στη λει­τουρ­γία των Υπη­ρε­σιών της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μίας και ιδιαί­τερα στις υπη­ρε­σίες αιχμής που αφορούν την ασφά­λεια. Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυ­νο­μι­κών που βρί­σκο­νται σε νοσο­κο­μεία είναι μόλις 20 από τη συνο­λική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέ­χει κανένας λόγος ανη­συ­χίας. Υπάρχει απόλυτη ετοι­μό­τητα και υλο­ποί­ηση των σχε­δια­σμών ώστε η Ελλη­νική Αστυ­νο­μία να προ­σφέ­ρει το κρίσιμο αγαθό της ασφά­λειας στους πολίτες».

Όπως έγραψε η «Κ» είναι τέτοια η πίεση, που οι διοι­κη­τές τους στις κατ’ ιδίαν συζη­τή­σεις τους λένε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι δυσκο­λεύ­ο­νται να αντα­πο­κρι­θούν στα καθή­κο­ντά τους, καθώς η προσοχή τους επι­κε­ντρώ­νε­ται όχι στη δίωξη του εγκλή­μα­τος, αλλά στο ποιοι αστυ­νο­μι­κοί και για ποιο χρονικό διά­στημα θα απου­σιά­σουν από τα καθή­κο­ντά τους και πότε θα επι­στρέ­ψουν σε αυτά.

Σε ένα από τα πλέον κρίσιμα τμήματα της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττικής, για παρά­δειγμα, από ένα σύνολο 90 και πλέον αστυ­νο­μι­κών, εκτός υπη­ρε­σίας βρί­σκο­νται τα τελευ­ταία εικο­σι­τε­τρά­ωρα πάνω από 15 αστυ­νο­μι­κοί που δια­γνώ­στη­καν θετικοί στον κορω­νοϊό. Είναι στο σύνολό τους ασυμ­πτω­μα­τι­κοί και δια­πι­στώ­θηκε ότι έχουν προ­σβλη­θεί από COVID μόνο έπειτα από μοριακό τεστ. Στα self και rapid τεστ έβγαι­ναν αρνη­τι­κοί, γεγονός που κατα­τεί­νει στο συμπέ­ρα­σμα ότι το σύνολο των θετικών στον ιό αστυ­νο­μι­κών θα είναι σημα­ντικά μεγα­λύ­τερο.

Παρο­μοίως, σε διεύ­θυνση που στε­γά­ζε­ται στους τελευ­ταί­ους ορόφους της ΓΑΔΑ, ο αριθμός των κρου­σμά­των υπερ­βαί­νει τα δέκα. Οι επι­κε­φα­λής της, μάλιστα, έχουν απο­φα­σί­σει να μην επα­να­φέ­ρουν στην υπη­ρε­σία τους νοσή­σα­ντες έπειτα από πεν­θή­μερη καρα­ντίνα, καθώς υπάρχει ανη­συ­χία για το ενδε­χό­μενο να παρα­μέ­νουν μετα­δο­τι­κοί, και άρα επι­πλέον αστυ­νο­μι­κοί να βγουν σύντομα εκτός υπη­ρε­σίας προ­σβε­βλη­μέ­νοι από τον ιό. Παρό­μοιες δυσκο­λίες αντι­με­τω­πί­ζουν τα στελέχη αρκετών ακόμα υπη­ρε­σιών ασφα­λείας της Αθήνας, αλλά και οι υπη­ρε­τού­ντες στο Λιμε­νικό, στην Πυρο­σβε­στική και στην Εθνική Υπη­ρε­σία Πλη­ρο­φο­ριών.

Πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.