Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, στις 6.00 το απόγευμα, Δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου, με μοναδικό θέμα την Ενημέρωση του Σώματος  και την λήψη αποφάσεων περί της  επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την ημέρα των Θεοφανείων, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στην Κάλυμνο.

Αρχικά ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ενημέρωσε το Δημοτικό συμβούλιο για το πρόγραμμα επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κάλυμνο. Όπως είπε το πρόγραμμα αυτό δεν είναι το τελικό και αναμένεται η οριστικοποίηση του από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Το σχέδιο προγράμματος που στάλθηκε στο Γραφείο Πρωθυπουργού περιλαμβάνει:

-10.00 πμ άφιξη στο Αεροδρόμιο Καλύμνου του Πρωθυπουργού και των Υπουργών που το συνοδεύουν, με στρατιωτικό ελικόπτερο. Υποδοχή από το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή

 -10.30 πμ Προσέλευση Πρωθυπουργού στον Μητροπολιτικό Ι.Ν Σωτήρος Χριστού όπου θα παρακολουθήσει την «Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων»

-11.00 πμ μετάβαση στον χώρο Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των Υδάτων .

-11.30 πμ Μετάβαση στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου-Αναγνωστηρίου. Χαιρετισμός από Δήμαρχο –Τελετής ανακήρυξης του Πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων– Ομιλία Πρωθυπουργού.

-Θα ακολουθήσει η παράθεση από το Δήμο, επίσημου γεύματος στο εστιατόριο «Μπακαλόγατος» στις Πατήθριες.

-Από το Δήμο Καλυμνίων έχει ζητηθεί μετά την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο και μέχρι να ξεκινήσει το γεύμα ,να υπάρξει χρόνος προκειμένου να υπάρξει συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρωθυπουργό στο Δημοτικό Μέγαρο, για να τεθούν σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έχουν ζητήσει και εκπρόσωποι Φορέων του νησιού

Μετά την ενημέρωση για το πρόγραμμα, αποφασίστηκε η ανακήρυξη του Πρωθυπουργού σε επίτιμο Δημότη Καλύμνου ,ενώ εγκρίθηκε και η σκοπιμότητα τυχόν δαπανών που θα πραγματοποιηθούν για την φιλοξενία του Πρωθυπουργού και του Κυβερνητικού Κλιμακίου.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ