Άκρως απογοητευτική είναι η κατάσταση στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις δεκάδων ασθενών που περιμένουν να βρεθεί κάποιο άδειο κρεβάτι Εντατικής στα νοσοκομεία της Αθήνας λόγω κλειστών κλινών και λιγοστού προσωπικού.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΑΒ,52 άνθρωποι διασωληνωμένοι βρίσκονταν την Πρωτοχρονιά σε διαδρόμους ή σε θαλάμους νοσοκομείων περιμένοντας να «ελευθερωθεί» ένα κρεβάτι σε Εντατική, με ό,τι συνέπειες μπορεί να είχε αυτό στην έκβαση της ούτως ή άλλως βαρύτατης κατάστασής τους.
Ωστόσο, οι προσπάθειες των γιατρών του ΕΚΑΒ είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί κάπως η λίστα αναμονής κι έτσι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σήμερα σε αναμονή βρίσκονται 39 ασθενείς για κρεββάτι ΜΕΘ.
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.