Ειδήσεις

«Νέα Αριστερά» το όνομα των «11»

Τον πολιτικό φορέα «Νέα Αριστερά» παρουσίασε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα των «11» που αποχώρησε πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανοιχτή εκδήλωση στο Σεράφειο μίλησαν οι Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εφη Αχτσιόγλου και Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ο πρόεδρος της ομάδας, ενώ ρόλους έχουν αναλάβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι), καθώς και η Πέτη Πέρκα (γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας).

Η συγκρότηση κόμματος αναμένεται σε δεύτερο χρόνο, παρότι η βάση αρχίζει ήδη και συντονίζεται, αξιοποιώντας εργαλεία και μεθοδολογία από το «συριζαϊκό» παρελθόν, όπως και η νεολαία που αποχώρησε πλειοψηφικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρίτσης: Ξεκινάμε ένα νέο συλλογικό εγχείρημα
«Δεν ανακοινώνουμε ένα νέο πολιτικό κόμμα, ξεκινάμε ένα νέο συλλογικό εγχείρημα, θέλουμε να κάνουμε πολιτική αλλιώς. Η αριστερή πολιτική έχει σημασία. Αυτή η συνάντηση είναι το πρόπλασμα αυτού που θέλουμε να φτιάξουμε», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης. «Κάτι νέο γεννιέται μέσα από αυτή τη συνάντηση. Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και συναίσθηση των δυνατοτήτων μας, μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή», είπε και πρόσθεσε: «Προχωράμε μπροστά με την αριστερά της ευθύνης και της ελπίδας, με τη Νέα Αριστερά».

Οπως είπε, «δεν είναι νοσταλγικό το εγχείρημα, δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω το ρολόι του χρόνου, θέλουμε νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά. Μία αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη, που μιλάει με σαφήνεια».

Εξαπολύοντας πυρά προς τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, την κατηγόρησε για «κατασκευή εσωτερικών εχθρών και υποκατάσταση της πολιτικής με αντιφατικά συνθήματα και συντηρητικές θέσεις». Ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση, είπε ότι «η δεξιά στη χώρα μας επενδύει στην εξουσία του παλιού, εκεί όπου η πολιτική μετατρέπεται σε διαχείριση της μιζέριας».

«Η μάχη αφορά το μέλλον της κοινωνίας, αφορά τις ζωές μας», είπε και τόνισε ότι «θέλουμε μια αριστερά που θα δίνει τη μάχη των ιδεών, χρειαζόμαστε έναν ηθικό ρεαλισμό, που θα αντιτάσσει στη δεξιά, όχι μόνο την αλληλεγγύη, αλλά και πώς οι ιδέες μας μεταφράζονται σε πράξεις».

«Η αριστερά δεν μπορεί να αρκείται στα μισόλογα – το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης οδηγεί σε καταστροφή και στην αύξηση των ανισοτήτων. Εχουμε ευθύνη να βάλουμε μπροστά το μοντέλο της κλιματικής δικαιοσύνης. Θέλουμε μια αριστερά που θα αφουγκράζεται τα κοινωνικά αιτήματα», τόνισε.

«Οι κοινωνίες της ισότητας είναι το μέλλον της ανθρωπότητας», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι θέλουν «μία αριστερά φιλόδοξη και ενωτική, που θα δίνει τη μάχη της ιδεολογικής αντιπαράθεσης μέσα στην κοινωνία» και όχι –όπως είπε– με τοξικούς διαλόγους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου